OFFICIEEL | Martin van Geel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord

OFFICIEEL | Martin van Geel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord

Martin van Geel vertrekt per 1 juli bij Feyenoord. De technisch directeur is in nauwe samenspraak met de overige directieleden tot de conclusie gekomen dat het beter voor hemzelf en voor Feyenoord is dat de wegen deze zomer scheiden. Dit na acht jaren waarin, mede door zijn inspanningen, na een periode van ‘droogte’ grote sportieve successen voor Feyenoord werden geboekt en de club weer financieel gezond werd gemaakt.


Martin van Geel trad in het seizoen 2011-2012 aan bij Feyenoord, dat op dat moment zat opgezadeld met een enorme schuldenlast en een fors negatief eigen vermogen. Voornaamste opdracht aan hem was dan ook het samenstellen van een goede en herkenbare selectie, met een zo ongeveer gehalveerd salarisbudget. Dit terwijl spelers verkocht dienden te worden en de transferopbrengsten vervolgens eerst in het geheel niet en later mondjesmaat door hem konden worden geherinvesteerd.

Ondanks deze beperkingen kwam sportief succes al snel met in Van Geels eerste seizoen een tweede plaats, onder de door hem aangestelde trainer Ronald Koeman. Uiteindelijk werden in de acht jaar met Van Geel als technisch directeur liefst vijf prijzen gewonnen, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk het veroveren van de eerste landstitel sinds 18 jaar op 14 mei 2017. Bovendien kon, doordat de club weer gezond was gemaakt (mede door positieve transferresultaten), het salarisbudget de afgelopen jaren steeds met gemiddeld een miljoen omhoog en werd onder meer geïnvesteerd in 1908, de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, en het nieuwe jeugdcomplex dat nu in aanbouw is.

Lees ook

Van Geel: 'Dat is jammer, maar zo werkt het nu eenmaal'

Woensdagmiddag werd bekend dat Martin van Geel aan het einde van het seizoen vertrekt bij Feyenoord. De technisch directeur is toe aan een volgende stap. ‘Ik trek hier straks trots over wat we met elkaar de...

Lees meer over:

Discussieer mee! 391 reacties

Gast9371319047

Je plaatst een bericht als Gast9371319047