Oranje boekt uitstekende overwinning in de Kuip op Wit-Rusland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland met 4-0 gewonnen. In De Kuip scoorde voor rust Memphis Depay binnen de minuut en verdubbelde Georginio Wijnaldum al snel de score, waarna in de tweede helft een benutte strafschop van Depay en Virgil van Dijk zorgden voor de eindstand. Oranje eindigde het duel wel met tien man door een blessure van invaller Kenny Tete. Oranje begon zoals gezegd uiterst scherp aan de wedstrijd. Rechtsback Martynovitsj speelde een te korte terugspeelbal op doelman Garboenov, waarop Depay attent reageerde. Hij omspeelde de keeper en schoot met buitenkant rechts en de binnenkant van de paal raak. Het Nederlands Elftal had daardoor de gewilde snelle voorsprong tegen de op voorhand stugge Wit-Russen. Het Nederlands Elftal leek er een mooie avond van te gaan maken, zeker toen Wijnaldum de 2-0 binnenschoot. Na een voorzet van Denzel Dumfries legde Depay de bal met een hakje klaar voor de oud-Feyenoorder, waardoor hij door het midden hard raak schoot. Hierna kreeg Wit-Rusland nog enkele kleine mogelijkheden na slippertjes van Jasper Cillessen en Matthijs de Ligt, maar ging Oranje toch met een 2-0 voorsprong de rust in. Tien minuten na rust werd het duel beslist nadat scheidsrechter Massa de bal op de stip legde, omdat Wijnaldum werd neergelegd. Waar Depay tegen Frankrijk koos voor een panenka schoot de aanvaller van Olympique Lyon dit keer hard raak in de linkerhoek. Met de besliste wedstrijd besloot Ronald Koeman spelers rust te gunnen met het oog op het duel tegen Duitsland zondag. De wedstrijd leek rustig uitgespeeld te worden, totdat derde invaller Kenny Tete het veld al na 40 seconden moest verlaten. De vervanger van Dumfries moest onverhoopt naar de kant met een hamstringblessure, waardoor Oranje de wedstrijd met tien man uit moest spelen. Wit-Rusland leek nog aanspraak te maken op een eretreffer, maar ondanks het overwicht aan spelers scoorde Oranje nog één maal. Depay had al meerdere kansen op zijn derde van de avond, maar gaf uiteindelijk de assist op Virgil van Dijk. De aanvoerder kopte de bal kiezelhard achter de Wit-Ruslandse doelman. Met de overwinning boekt het Nederlands Elftal een keurige overwinning in de EK-kwalificatie. Namens Feyenoord was de inbreng minimaal. Feyenoorders Steven Berghuis en Tonny Vilhena zaten de hele wedstrijd op de bank. Karakteristieken [i]Opstellingen[/i] Nederland:: Cillessen; Dumfries ('68 Tete), De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon ('46 Pröpper), F. de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Depay, Babel ('59 Promes). Wit-Rusland: Garboenov; Martynovitsj, Sjitov, Poljakov, Sivakov; Kovalev ('79 Savitskiy), Dragoen ('86 Laptev), Putsila, Majewski, Stasevitsj; Signevitsj ('63 Saroka) [i]Doelpunten[/i] '1 Memphis Depay 1-0 '21 Georginio Wijnaldum 2-0 '55 Memphis Depay (p) 3-0 '86 Virgil van Dijk 4-0 [i]Gele kaarten[/i] Nederland: De Roon Wit-Rusland:: Dragoen, Putsila