AZ verkoopt Feyenoord 'nee'

AZ verkoopt Feyenoord 'nee'

De algemeen directeur van AZ, Max Huiberts, heeft gereageerd op het voorstel van Martin van Geel om de tien beste Eredivisie-clubs met de beloften-ploegen tegen elkaar te laten spelen op maandagavond.


AZ ziet dit niet zitten. 'Wij zijn tot op de dag van vandaag erg gelukkig dat we destijds de keuze hebben gemaakt om met ons beloftenelftal deel te nemen aan de piramide', aldus Huiberts op de website van AZ. 'Wij ervaren dat onze talenten in deze competitie de maximale weerstand krijgen van teams die iedere wedstrijd moeten en willen winnen.'

'Het is jammer dat wij door de aanpassing van de regelgeving niet meer met onze oudere spelers, die bijvoorbeeld terugkomen van een blessure, mogen spelen bij Jong AZ. Voor deze spelers organiseren wij nu regelmatig oefenwedstrijden en ook hierin kunnen onze talenten meespelen. Feit blijft echter wel dat deze wedstrijden niet de échte situatie nabootsen van het spelen van een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Daar tref je tegenstanders die tot op het bot gemotiveerd zijn om de wedstrijd te winnen voor hun eigen fans, de media en voor een eventuele volgende stap in hun carrière. Deze situatie kunnen wij niet creëren op de maandagavond als beloftenteams tegen elkaar gaan spelen', zo is de mening van AZ op het plan van Martin van Geel.

Lees meer over:

Discussieer mee! 142 reacties

Gast3355781386

Je plaatst een bericht als Gast3355781386