'Je wordt er heel verdrietig van als je daar naar zit te kijken'

'Je wordt er heel verdrietig van als je daar naar zit te kijken'

De wisselvalligheid bij Feyenoord is een herhalend onderwerp. Bij Veronica Inside is ook ter oren gekomen dat Feyenoord naar verluidt rechtsback Jermiah St Juste had kunnen verkopen voor 12 miljoen. René van der Gijp zegt hier bijvoorbeeld over: “Dat gaat niet meer gebeuren. Dat zijn unieke kansen.” Verbeek zegt daar over: “Niet als rechtsback, hij valt regelmatig door de mand”, die het wel in St. Juste ziet zitten als centrale verdediger.


Een herhalende gebeurtenis bij Feyenoord, aldus de mannen aan tafel. Het woord ‘Kuipvrees’ wordt nog niet gebruikt maar wel wordt de opvallend zwakke prestatie van bijvoorbeeld Larsson aangehaald: “Die linksbuiten was ook een goeie speler bij Heerenveen, maar bij Feyenoord bakt hij er niks van”, aldus Van der Gijp. Derksen zag dat ook bij voormalig buitenspeler Basacikoglu: “Die andere rechtsbuiten heeft was bij Heerenveen ongrijpbaar, maar bij Feyenoord heeft hij ook geen goeie wedstrijd gespeeld.”

Van der Gijp ziet ook een verandering in het spel van Sam Larsson: “De hele tijd dat naar binnen geloop daar wordt je moe van hè. Je wordt er heel verdrietig van als je daar naar zit te kijken, er is niets meer van over van die frivole speler die hij bij Heerenveen was.” Gert-Jan Verbeek is het daar overigens niet mee eens: “Bij Heerenveen was hij ook heel wisselvallig, ook vaak geblesseerd, hem werd ook verweten dat-ie lui was op trainen volgens Foppe de Haan.” Wel ziet Verbeek de reden dat Larsson weinig zelfvertrouwen heeft op het moment: “Dat doet wel wat met je als je op die manier door het legioen wordt uitgefloten. De trainer heeft het vertrouwen in hem uitgesproken, maar als hij zo speelt kan je je afvragen hoe lang nog.”

Die wisselvalligheid zien ze ook terug bij de andere buitenspeler van Feyenoord: “Berghuis, leuke voetballer, maar zo wisselvallig dat je niet het risico kan lopen om hem op te stellen”, aldus Johan Derksen over de plaats in de selectie van Oranje van de rechtsbuiten. Derksen vervolgt: “Ik heb geen vertrouwen in hem als international.” Dat is René van der Gijp niet helemaal met hem eens: “Hij kan wel met een splijtende pass iemand alleen voor het doel zetten.” Verbeek plaats daar wel een kanttekening bij: “Hij heeft hele geniale dingen maar ook een steekje los, hij had wel 2,3 rode kaarten kunnen krijgen.”

Discussieer mee! 23 reacties

Gast5667423229

Je plaatst een bericht als Gast5667423229