Feyenoord lanceert plan voor nieuwe competitie jong-elftallen

Feyenoord lanceert plan voor nieuwe competitie jong-elftallen

Feyenoord komt met een compleet nieuw plan om de doorstroming van talenten beter te laten verlopen. De Rotterdammers hebben een plan voor alle Eredivisie-clubs en voor een aantrekkelijke competitie voor jong-elftallen opgezet.


Het voorstel van Feyenoord zorgt ervoor dat de jong-elftallen van Ajax, PSV en AZ uit de eerste divisie worden gehaald, zoals de wens is van veel clubs. Feyenoord stelt voor om de jeugdcompetitie op te rekken van 19 naar 20 jaar en een compleet nieuwe competitie voor jong-elftallen met daarin minimaal de hele top-10 van de Eredivisie. Daaronder komen meer competities waarbij met promotie-degradatieregeling er voor zorgt dat clubs kunnen doorstromen naar het hoogste niveau. Tevens mogen alle spelers die buiten de boot vallen bij het eerste elftal mee doen, dus ook spelers die ouder zijn dan 23.


Martin van Geel komt met het plan en denkt dat het beter is dan jong-elftallen in de eerste divisie, aangezien het totaal geen meerwaarde lijkt te hebben. “Jong FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in De Galgenwaard. Geen enkele entourage. Jong Ajax-Jong AZ, waar ik deze week naar keek. Is dat het dan? Voor spelers die dicht tegen het eerste elftal aan zitten, moet je maandag als speeldag hebben anders spelen ze nooit”, aldus de technisch directeur in De Telegraaf. “In zo’n competitie is weerstand voor topspelers en topjeugdspelers gegarandeerd.”

Feyenoord is vanaf dag één tegenstander geweest van de nieuwe voetbalpiramide, mede omdat de kosten voor een grotere selectie niet haalbaar zijn voor Feyenoord. “Wij kunnen ons dat niet permitteren. In het kampioensjaar van Feyenoord (2017) hadden we 35 voetballers onder contract. Daar zaten onze beste jeugdspelers bij.”

Dat Frenkie de Jong aangehaald gaat worden bij de voorstanders vind Van Geel onterecht. “Frenkie de Jong was ook doorgebroken als hij in Feyenoord 2 had gespeeld. Die heeft zoveel kwaliteit.”

FR-Fans.nl mini poll

Is het een goed plan om weer een jong-competitie te creëren?

0 stemmen

Discussieer mee! 129 reacties

Gast5476130277

Je plaatst een bericht als Gast5476130277