OFFICIEEL | Jaap Stam nieuwe trainer van Feyenoord

OFFICIEEL | Jaap Stam nieuwe trainer van Feyenoord

Jaap Stam is vanaf 1 juni 2019 de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De 46-jarige Stam volgt dan Giovanni van Bronckhorst op, die eind januari bekendmaakte na afloop van het huidige seizoen te stoppen. Stam en Feyenoord zijn een contract voor twee jaar overeengekomen.


Sinds begin van dit kalenderjaar is Jaap Stam werkzaam als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Nadat Feyenoord onlangs haar interesse kenbaar had gemaakt, bereikte Feyenoord vandaag overeenstemming met zowel de oud-international als de Zwolse club.

Rijke carrière
Jaap Stam begon zijn trainerscarrière als assistent-coach bij PEC Zwolle, waar hij nu hoofdtrainer is. In de zomer van 2013 maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij de verdedigers van de jeugd, de beloften en het eerste elftal trainde. Vanaf juli 2014 werd hij daarnaast hoofdtrainer van Jong Ajax. In juni 2016 tekende Stam een contract als hoofdcoach bij het Engelse Reading, waarmee hij in zijn eerste jaar net niet promoveerde naar de Premier League. Begin 2019 keerde hij terug bij PEC Zwolle.

Als speler begon Stam zijn imposante carrière eveneens in Zwolle. Daarna speelde de verdediger onder meer voor Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax. Ook kwam Stam tussen 1996 en 2004 tot liefst 66 interlands voor Oranje.

Lees ook

UPDATE | Bevestiging uit Zwolle over mogelijk nog een trainer die overstapt

Het lijkt er op dat Jaap Stam zijn huidige assistent trainer Said Bakkati mee neemt naar Feyenoord, zo meldt Johan Inan van De Stentor op Twitter. Het nieuws dat Stam de nieuwe trainer van Feyenoord...

Lees meer over:

Discussieer mee! 118 reacties

Gast8473173276

Je plaatst een bericht als Gast8473173276