Scenario's plaatsing Europa League bekend

Scenario's plaatsing Europa League bekend

Feyenoord lijkt door de uitschakeling in de beker in een moeilijk pakket te komen voor Europees voetbal. De Rotterdammers moeten eigenlijk hopen dat Ajax de beker wint. Als Willem II de beker wint, dan kan het zelfs zijn dat Feyenoord play-offs moet spelen om Europees voetbal.


RTV Rijnmond schetst de verschillende scenario's. Als Feyenoord derde blijft en Ajax wint de beker, dan speelt Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League, als Feyenoord derde blijft en Willem II wint de beker, dan stromen de Rotterdammers in, in de tweede voorronde van de Europa League waardoor Feyenoord twee wedstrijden extra moet spelen om het hoofdtoernooi te bereiken.

Als Feyenoord de derde plaats verliest aan AZ en vierde eindigt, dan moet het hopen dat Ajax de beker wint. Feyenoord stroomt bij winst van Ajax dan in, in de tweede ronde van de Europa League, als Feyenoord vierde wordt en Willem II wint de beker, dan moeten de Rotterdammers zelfs deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal met de nummer 5, 6 en 7 van de Eredivisie.

FR-Fans.nl mini poll

Feyenoord haalt de derde plaats in de competitie?

0 stemmen

Discussieer mee! 46 reacties

Gast6986435336

Je plaatst een bericht als Gast6986435336