Documentaire over Willem van Hanegem woensdag in première

Documentaire over Willem van Hanegem woensdag in première

Speciaal voor de 75ste verjaardag van Willem van Hanegem gaat woensdag (morgen) de documentaire ‘Ode aan De Kromme’ in première op FOX Sports. In deze documentaire van 45 minuten worden unieke en historische beelden van de voetballer Van Hanegem begeleid door herinneringen van onder meer diverse oud-ploeggenoten.


In de documentaire staan de twee periodes van Van Hanegem als speler van Feyenoord (1968-1976 en 1981-1983) centraal. Onder anderen Henk Wery, Ben Wijnstekers, Wim Jansen, Rinus Israel en Ove Kindvall komen aan het woord over hun legendarische oud-ploeggenoot, maar ook journalist Kees Jansma en tegenstander Johan Neeskens vertellen over hun bijzondere ervaringen met De Kromme.

‘Ik en de andere jongens keken tegen hem op’, vertelt Kindvall, de voormalige Zweedse topspits. ‘Willem is een van de belangrijkste figuren in de Nederlandse voetbalhistorie. Hij was een groot speler, zonder meer.’

De documentaire ‘Ode aan De Kromme’ is woensdag om 20:00 uur te zien op FOX Sports 1. Nieuwsgierig? In de videospeler bekijk je alvast een preview.

Discussieer mee! 5 reacties

Gast6096567352

Je plaatst een bericht als Gast6096567352