Van Persie speler van de maand en winnaar van het doelpunt van de maand

Van Persie speler van de maand en winnaar van het doelpunt van de maand

Robin van Persie heeft twee persoonlijke prijzen overgehouden aan de maand januari. De aanvoerder van Feyenoord ontving vrijdag de trofee voor Legioen Speler van de Maand, terwijl zijn tweede doelpunt in de Klassieker (de 4-2) werd verkozen tot mooiste doelpunt van de afgelopen maand.


Van Persie kroonde zich in januari tot meest trefzekere Feyenoorder, door in elke wedstrijd te scoren. Zowel tegen Ajax als in de kwartfinale van de beker tegen Fortuna Sittard schoot hij twee keer raak, nadat hij de maand was begonnen met een loepzuivere vrije trap in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle.

In de met 6-2 gewonnen Klassieker tekende Van Persie voor zowel de 3-2 als 4-2. Beide goals waren genomineerd als Doelpunt van de Maand, waarbij de 4-2 (een subtiele voetbeweging na een voorzet van Steven Berghuis) het in de verkiezing onder Feyenoord-supporters nipt won van de 3-2.

‘Deze prijzen zijn speciaal, maar ik wil wel duidelijk maken dat ik geniet van de prestatie van het team,’ zei Van Persie, die in Studio Feyenoord de prijs in ontvangst nam. ‘Als ik scoor, is dat namelijk niet alleen mijn verdienste. De 4-2 tegen Ajax is een goed voorbeeld. Het was een mooie aanval en een prachtige bal van Steven. Het was echt een teamgoal.’

De volledige uitzending van Studio Feyenoord, waarin Robin van Persie ook vragen van supporters beantwoordt en vooruitblikt op het uitduel met FC Groningen, is vrijdag om 18:50 uur te zien op FOX Sports 1. Daarnaast zijn de hoogtepunten van de uitzending zaterdag te kijken op het Feyenoord YouTube-kanaal en de Feyenoord-website en –app.

Lees meer over:

Discussieer mee! 3 reacties

Gast1259063425

Je plaatst een bericht als Gast1259063425