'Je kunt niet zeggen dat het een stad is van klagers en zeikerds'

'Je kunt niet zeggen dat het een stad is van klagers en zeikerds'

Dick Advocaat was de belangrijkste kandidaat om Giovanni van Bronckhorst op te volgen, maar door het negativisme rond Feyenoord koos hij er voor om af te zien van de functie.


,,Je kunt niet zeggen dat het een stad is van klagers en zeikerds, volgens mij'', zegt Wilfried de Jong in het Algemeen Dagblad. ,,Integendeel haast. Maar het klopt wel, rond Feyenoord hangt een gevoel van chagrijn nu. Laatst zei ik dat nog tegen directeur Jan de Jong op een filmavond rond Van Hanegem: de club straalt zo weinig ambitie uit. Je ziet zo weinig: puur topsport, altijd de beste willen zijn. De mentaliteit van pakweg Mathieu van der Poel of Sven Kramer, die mis ik in bredere zin wel bij Feyenoord’’, is De Jong eerlijk.

Toch weet De Jong dat Feyenoord een speciale club is. ,,Ach, zo is het ook, de club gaat niet verloren, hè. We moeten er soms lang op wachten bij Feyenoord, maar het komt altijd weer goed, desnoods na achttien jaar wachten. Daar houden we ons dan maar aan vast’’, refereert hij aan het laatste kampioenschap.

Lees meer over:

Discussieer mee! 25 reacties

Gast888370003

Je plaatst een bericht als Gast888370003