'Als Van Persie meedoet ga je toch met een lekkerder gevoel naar de Kuip'

'Als Van Persie meedoet ga je toch met een lekkerder gevoel naar de Kuip'

Het jaar 2019 staat in het teken van de afscheidstournee van Robin van Persie, de sterspeler van Feyenoord. In gesprek met Voetbal International laat Martijn Krabbendam zijn licht schijnen op het aanstaande afscheid van de voormalig speler van Manchester United.


Het indrukwekkende begin van Van Persie in 2019 is ook de clubwatcher van Feyenoord opgevallen. Van Persie heeft in alle wedstrijden die hij dit jaar mee deed nog weten te scoren. Daarom is het niet vreemd dat er geluiden op gaan om Van Persie te selecteren voor de wedstrijden in de Nations League. “Als je hem ziet spelen dan begrijp je het nog ook. Hij is natuurlijk fenomenaal, was afgelopen zondag tegen Ajax ook weer de beste op het veld, niet alleen dit keer, hij had natuurlijk wat medestanders.”

Krabbendam verwacht niet dat Van Persie terug komt op zijn beslissing om te stoppen. “Hij heeft zijn beslissing genomen, tijdens het trainingskamp in Marbella heeft hij in feite al verschillende afscheidsinterviews gegeven.” Wel snapt hij dat de feyenoordsupporters hopen dat hij nog een jaar door gaat. “Als van Persie meedoet dan ga je toch met een lekkerder gevoel naar De Kuip.”

Het verleden van Van Persie komt vervolgens ook ter sprake. Robin van Persie stond voorheen bekend als moeilijke speler een zogeheten ‘enfant terrible’. Daar is op het moment niks meer van te zien en dat heeft volgens Krabbendam te maken met de leeftijd van de speler.

Volgens Martijn Krabbendam is het seizoen van Van Persie al geslaagd: “Voor Van Persie staat alles in het teken van ‘het naar zijn zin hebben op het veld’, genieten en mooie dingen laten zien. Dat lukt hem, maar hij is wel zo eergevoelig dat hij wil afsluiten met een prijs.” Tot slot geeft de journalist aan dat we vooral nog moeten genieten van de laatste maanden van Van Persie als voetballer. “Hij is een sieraad voor het voetbal en we moeten het koesteren zolang hij nog op het veld staat.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 27 reacties

Gast4825792498

Je plaatst een bericht als Gast4825792498