'Dit Feyenoord had ook met de spelers die er de afgelopen maanden stonden dichter bij Ajax en PSV moeten staan'

'Dit Feyenoord had ook met de spelers die er de afgelopen maanden stonden dichter bij Ajax en PSV moeten staan'

Na een revalidatieperiode van maar liefst 6 maanden stond hij afgelopen zondag op het veld Ridgeciano Haps. Met zijn eerste actie baarde hij gelijk opzien, in het niets leek hij op een speler die zojuist terug was van een slepende blessure. Hij veroverde de bal tot twee keer toe, de tegenstander uit Amsterdam was overdonderd door zijn felheid. Nog geen tien seconden later lag de 5-2 in het net.


Pitbull, is een veelgehoorde term als het over spel van Haps gaat. “Ik speelde gewoon zoals ik van nature speel…” zegt Haps in gesprek met De Telegraaf. De blijdschap over zijn terugkeer is nauwelijks te onderdrukken voor de 25-jarige linksback. Op ‘zijn’ positie speelde Calvin Verdonk, die indruk maakte met zijn spel. “Ik heb van je genoten jongen” zei Haps toen hij zelf het veld op mocht.

Na een opvallend kwartier tegen een lamgeslagen aartsrivaal stond de wedstrijd tegen Leicester City onder 23 te wachten. De wedstrijd was gerust fysiek te noemen, de tweede helft zag hij Feyenoord een 0-1 voorsprong uit handen geven. Haps heeft daarom niet minder genoten tegen de Engelse tegenstander: “Als je dit soort partijen speelt, krijg je het hele pakket mee als jonge voetballer. Je moet je wapenen, het is een fysieke strijd, het tempo ligt hoog en je moet je aanpassen aan sterke tegenstanders. Want al die Engelse ploegen hebben uitstekende selecties.”

Haps toont zich strijdbaar wanneer gevraagd wordt of Feyenoord de wedstrijden tegen De Graafschap, PEC Zwolle of Fortuna wel had gewonnen. “Dit Feyenoord had ook met de spelers die er de afgelopen maanden stonden dichter bij Ajax en PSV moeten staan. Ik houd vol dat we wél voldoende kwaliteit in onze selectie hebben. Laten we kijken wat we nog kunnen doen in de resterende maanden van het seizoen.”

Het is onwaarschijnlijk dat Haps morgen in de basis zal starten op de kunstgras ondergrond van het Van Dongen & De Roo Stadion. Maar hij wil wel zo veel mogelijk spelen naar het einde van het seizoen: “En zeker tegen Ajax thuis voor de beker. Die wedstrijd wil ik straks helemaal meemaken.”

FR-Fans.nl mini poll

Als Haps fit is, is hij de beste back van Feyenoord

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 11 reacties

Gast9708937181

Je plaatst een bericht als Gast9708937181