Meulstee: 'Gio verdient een standbeeld'

Meulstee: 'Gio verdient een standbeeld'

Vanaf dit kalenderjaar blikt FR-Fans.nl in de nieuwe rubriek FR-TALK iedere maand terug met een Feyenoordsupporter op de afgelopen maand. In de maand januari hadden we een gesprek met Hélène Meulstee. 

 
Meulstee is sinds kort Feyenoordvlogger van RTV Rijnmond en had samen met haar zoon Sem een aandeel in de documentaire The Other Side of the Heart is White die in 2013 verscheen. De supporters uit Rotterdam bezoeken de wedstrijden van Feyenoord samen sinds Sem veertien dagen oud was (beiden op foto).  
 
Wanprestatie in Zwolle 
Het kalenderjaar begon met een nederlaag in en tegen Zwolle: 3-1. “Iedereen bij Feyenoord zakte door het ijs. Ik had het idee dat ze er iets te makkelijk in gingen waardoor je de wedstrijd onnodig verliest. Terwijl Feyenoord de punten keihard nodig heeft. Het is een steeds terugkerend probleem. Ook dit seizoen weer en daar kan ik de vinger niet opleggen waardoor dit komt. Als ik de oplossing had geweten dan was ik allang de trainer geweest van Feyenoord, haha.” 
 
Robin van Persie 
Tegelijkertijd is de maand januari de eerste van de vijf laatste maanden waarin Feyenoorders Robin van Persie kunnen zien spelen. De Rotterdamse vedette stopt na dit seizoen zeer waarschijnlijk met voetballen. Meulstee: “Het is begrijpelijk dat hij stopt. Niet dat ik ook maar aan hem zie dat de nummer 32 moet stoppen, maar ik kan me voorstellen dat als je al zolang op een hoog niveau voetbalt dat je er op een gegeven moment een streep onder wil zetten. Je hebt alles bereikt dat je kunt bereiken. Dan is het misschien tijd voor een andere uitdaging. Eigenlijk was het het allermooiste geweest als de wedstrijd tegen Ajax de laatste in z’n carrière was geweest. Met een dikke gouden kroon van het veld aflopen.” 
 
Meulstee ziet voor hem een mooie rol weggelegd binnen Feyenoord: “Van Persie heeft natuurlijk wel eens aangeven dat hij aan de overkant, op Varkenoord, wilde beginnen na z’n voetbalcarrière. Ik ben erg benieuwd welke rol hij op zich gaat nemen. Ik heb geen idee hoe groot z’n netwerk wel niet is, maar wellicht is hij in staat om geweldige talenten naar de Kuip te halen. Want als je eerlijk bent: op het gebied van scouten van Kuip-proof talent kunnen we volgens mij nog wel iemand gebruiken.” Wellicht kan hij onze eigen talenten van Varkenoord begeleiden als ze de overstap naar ‘de overkant’ maken zodat meer van onze ‘groeibriljanten’ ook echt in goud gelegd kunnen worden in de Kuip. Hij weet ten slotte als geen ander hoe groot die overstap is en wat er voor nodig is om te slagen in het eerste.” 
 
De Feyenoordvlogger gaat nog even dieper in op het probleem wat ze ziet bij de club: “Feyenoord lijkt af en toe wel op de Albert Heijn terughaalactie. Dan komt die weer terug en dan die. Ik denk: hartstikke leuk allemaal, maar het kan toch niet zijn dat die meer toevoegen dan onze jeugdspelers. Geef ze een kans. Maar wat is er aan de hand dat ze die overstap niet kunnen maken van Varkenoord naar De Kuip? Al jaren redden onze jeugdspelers het net niet. Terwijl ze op Varkenoord uitblinken worden ze een aantal maanden nadat ze zich aan mochten sluiten bij het eerste verhuurd of erger nog, verkocht. Ik vind het echt eeuwig zonde... geef ze de kans en vooral de tijd.” 
 
‘Gio’ stopt na dit seizoen 
Voordat de Klassieker begon maakte Giovanni van Bronckhorst bekend te stoppen als trainer van Feyenoord na dit seizoen. Meulstee baalt. “Het is onwijs jammer. Gio is een held. Natuurlijk word ik ook wel eens chagrijnig van zijn wisselbeleid bijvoorbeeld. Een spits voor een spits, een verdediger voor een verdediger, maar ik weet ook niet welke gedachte erachter zit. Ik denk dat als wij de precieze reden achter zijn wisselbeleid weten je er heel anders naar kijken. Maar goed, je weet gewoon dat trainers beperkt houdbaar zijn voor een club. Dus zijn vertrek kon niet uitblijven. Toch vind ik wel dat ‘Gio’ een standbeeld moet krijgen in De Kuip want als je als kind van de club zo’n prestatie neerzet verdien je niet anders dan diep respect.” 
 
“Toch had ik liever gezien dat er nu bijvoorbeeld een nieuwe technisch directeur zou komen in plaats van een nieuwe trainer. Alleen een trainerswissel heeft denk ik geen zin. Ik zie, misschien niet meteen aankomend seizoen, Dirk Kuyt wel als nieuwe technisch directeur zoals volgens mij ook de bedoeling was. Maar ik twijfel erg over de positie van de trainer. Ik hoor natuurlijk ook veel de naam Henkie Fraser vallen. Ook dat is een van onze helden. Een ding, Louis van Gaal hoeft van mij niet te komen, alhoewel zijn vrouw Truus natuurlijk altijd van harte welkom is, haha. Maar Van Gaal Feyenoordtrainer.. Nee daar wil ik geen beeld bij hebben.” 
 
Feyenoord overmeestert Ajax 
“Ik hoorde in de media dat de druk meer bij Ajax lag dan bij Feyenoord voor de Klassieker. Nou deze mensen weten echt niet wat er speelt binnen deze club. Zelfs al staan we ergens in de middenmoot, die druk is gigantisch. Toen Lasse Schøne die vrije trap inschoot dacht ik echt: daar gaan we weer. Dit kan niet waar zijn.  
Uiteindelijk gooide Feyenoord die strijd erin waar wij allemaal zo van houden. Iedereen ging er vol voor en dan zie je dat als ze voor elkaar door het vuur gaan de ploeg heel wat kan bereiken. Puur op wilskracht. In de eerste helft dacht ik nog wel dat Calvin Verdonk het niet ging trekken tegen Hakim Ziyech, maar ik heb de Ajacied in de tweede helft niet meer gezien. Verdonk was hem in elk duel de baas. Wat een pot. Ik loop nog wel even met mijn hoofd in de wolken. Enne.. het is te hopen voor Frenkie de Jong dat hij al getekend heeft bij FC Barcelona anders zie ik die Spanjaarden inderdaad nog gebruik maken van hun wettelijk recht op bedenktijd.” 
 
Oscar van Bekkum

Discussieer mee! 12 reacties

Gast1613944829

Je plaatst een bericht als Gast1613944829