Jong Feyenoord verliest van Leicester City U23 en is uitgeschakeld in de Premier League International Cup

Het is Jong Feyenoord dinsdagavond niet gelukt om de kwartfinales van de Premier League International Cup te bereiken. De ploeg van trainer Peter van den Berg verloor in Engeland op een koud en nat Holmes Park met 3-1 van Leicester City. Na zijn rentree in de Klassieker tegen Ajax kwam Ridgeciano Haps ruim zeventig minuten in actie. Door de nederlaag komt er een einde aan het Europese avontuur van Jong Feyenoord, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog alle kansen had om de volgende ronde te bereiken. Het beloftenteam had dan moeten winnen, iets waar het een tijd lang naar uitzag in Leicester. Feyenoord begon niet sterk aan het duel. Leicester City maakte goed gebruik van de snelle en sterke spelers in de voorhoede en testte doelman Joris Delle een aantal maal flink. De Fransman onderscheidde zich met name na tien minuten spelen toen hij een strafschop van Admiral Muskwe tegenhield. Het bleek niet het laatste wapenfeit in de eerste helft van de Engelsen. Tyrese Shade stond tweemaal toe oog in oog met Delle, die telkens als winnaar uit de strijd kwam. Na een half uur spelen kreeg Jong Feyenoord iets meer grip op de wedstrijd. Het resulteerde in weinig kansen, tot het moment dat Dylan Vente uiterst scherp reageerde op een na een corner doorgekopte bal van zijn medespeler: 0-1. Het was bovendien de ruststand op Holmes Park. Na rust kwam Jong Feyenoord prima uit de startblokken en leek de ploeg op weg naar de 0-2, nadat Vente dichtbij zijn tweede was en Noah Lewis Leicester City-keeper Johansson testte. Het liep helemaal anders. Het was namelijk Engelsman Josh Knight die doeltreffend was. Na bijna een uur spelen tikte hij uit een hoekschop de bal binnen bij de tweede paal. Een mentale oppepper voor Leicester City, dat plots weer volop kans maakte om de kwartfinales te bereiken. Jong Feyenoord miste in de laatste fase het vernuft om het duel naar zich toe te trekken. Leicester bleek wél doortastend. Nadat Muskwe eerst nog een treffer afgekeurd zag worden, zette hij zijn team een kwartier voor tijd op voorsprong. Een teleurstelling voor Jong Feyenoord, dat aanvallend weinig meer in te brengen had. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 3-1. Wederom was het Muskwe die scoorde. De spits was het eindstation van een prima aanval. Daarmee zit de Premier League International Cup erop voor Jong Feyenoord. Leicester City, dat ook moest winnen om deelname te verlengen,pakte het laatste ticket voor de kwartfinales. Leicester City U23 – Jong Feyenoord 3-1 Scoreverloop 40’ 0-1 Vente 58’ 1-1 Knight 75’ 2-1 Muskwe 85’ 3-1 Muskwe Opstelling Jong Feyenoord Delle; Reith, Lewis, Geertruida, Haps (73’ Van Mullem); Wehrmann, Kökcü, Burger; Sinisterra (73’ Van der Kust), Vente en Zwarts.