'Het was het slechtste kwartier dat ik ooit heb gezien'

'Het was het slechtste kwartier dat ik ooit heb gezien'

Wie het eerste kwartier van Feyenoord zag, kon niet gelijk de 6-2 overwinning op Ajax zien aankomen gisteren in De Kuip. Volgens Renee van der Gijp, Hans Kraay jr. en Johan Derksen speelde Feyenoord 'het slechtste kwartier' dat ze ooit hebben gezien.


“Het was het slechtste kwartier dat ik ooit heb gezien. Elke speler leverde elke bal in. St. Juste of Van Beek. Dat was niet om aan te zien. Maar na het kwartier schoot Feyenoord naar voren met hun spel." Verschillende spelers blonken vervolgens stuk voor stuk uit. Zoals Robin van Persie. “We moeten Van Persie niet smeken om door te gaan. Hij was fantastisch tegen Ajax, op dat kwartier na. Dit is het gewoon."

Ook Steven Berghuis wordt geprezen vanwege zijn spel. Hij blonk uit bij het eerste doelpunt van Van Persie. "Die bal op Van Persie was van ongekende schoonheid. Die actie was schitterend."

De mannen doen er nog een schepje bovenop. "Bij rust stond Feyenoord nog maar 3-2 voor, maar het stadion was zo in extase dat je het gevoel had dat het kansloos was voor Ajax. Alles was zo fanatiek, mensen waren achteraf aan het huilen. Het maakte de Amsterdammers woedend. Ze waren boos en ruzie aan het maken."

Discussieer mee! 35 reacties

Gast6437612194

Je plaatst een bericht als Gast6437612194