Van Hanegem: 'Dan haal je gewoon niet het maximale uit de ploeg'

Van Hanegem: 'Dan haal je gewoon niet het maximale uit de ploeg'

Willem van Hanegem is erg blij met de overwinning van Feyenoord op Ajax, volgens de kromme het ultieme bewijs dat Feyenoord wel degelijk mee kan doen om de prijzen. “Als je voor de winterstop PSV een uur lang jouw wil oplegt in de Kuip en zoals gisteren Ajax een enorm pak slaag kunt geven, dan ben je dus niet de simpele nummer 3 van Nederland. En ook niet de ploeg die nu eenmaal niet meekan met de miljoenen van vooral Ajax en een beetje PSV.”


Van Hanegem ziet echter ook dat Feyenoord zichzelf te kort doet. “Als je niet kunt winnen van ADO, Fortuna en PEC en je blaast nu wel Ajax als een amateurploeg van het veld, dan haal je gewoon niet het maximale uit de ploeg. De directie wil niet zeggen of de club nog door had gewild met Giovanni van Bronckhorst, ze stonden er lekker blanco in. Dat kan nooit waar zijn, zo kun je toch geen club besturen? Ze hoeven nu geen knoop door te hakken, dat heeft Van Bronckhorst voor ze gedaan. Dat is het verhaal.”

Van Hanegem was vooral te spreken over Toornstra. “Ik vond Jens Toornstra gisteren geweldig spelen. Ik heb weleens geschreven dat ik het niet meer kon aanzien wat hij op het veld liep te doen, maar door al zijn arbeid heeft hij Ajax volledig uit balans gekregen. Bij Ajax stromen de miljoenen binnen. Maar in 2019 zijn ze het voorlopig helemaal kwijt. Tien tegentreffers in twee competitiewedstrijden. Eerst lag alles aan Kostas Lamprou, mij iets te makkelijk. Maar gisteren zag ik een stuntelende Argentijnse miljoenenaankoop, Lisandro Magallán. En wat Daley Blind de laatste twee duels loopt te doen, is in elk geval niet lekker verdedigen.”

“Al is PSV zeker nog geen kampioen. In Eindhoven stralen ze opeens angst uit. Ballenjongens die de spelers van FC Groningen geen bal geven als ze een corner mogen nemen. Tijdrekken in Emmen en thuis tegen Groningen. Als je uitstraalt dat je angst hebt, ruikt de tegenstander kansen.”

Discussieer mee! 11 reacties

Gast6374071645

Je plaatst een bericht als Gast6374071645