'Van Bronckhorst legt met tactisch plan criticasters het zwijgen op'

'Van Bronckhorst legt met tactisch plan criticasters het zwijgen op'

Feyenoord won gisteren overtuigend van Ajax na een roerige week. Giovanni van Bronckhorst heeft aangegeven te zullen vertrekken na dit seizoen. Sommige criticasters zien dat als goed nieuws. Vaak werd de trainer tactisch slecht genoemd.


Gisteren had Van Bronckhorst door zijn tactische keuzes het gelijk aan zijn zijde. Ondanks dat Feyenoord met 0-1 achterkwam, kreeg het Ajax hardhandig op de knieën. De trainer posteerde Jan-Arie van der Heijden en Nicolai Jørgensen op de bank. Met Eric Botteghin op Kasper Dolberg en Jens Toornstra als aanjager op het middenveld, kon Van Persie naar de spits waar hij Mathijs de Ligt en Lisandro Magallan compleet zoek speelde.

Toch zijn Van Bronckhorst en Van Persie de laatste die naar zichzelf wijzen. Ze roemen vooral de teamspirit en het hoge niveau dat alle spelers haalden, dat schrijft De Telegraaf. Van Persie heeft in het laatste jaar ook nooit kritiek gehad op de trainer.

Hoe anders is dat bij de RvC en de vrienden van Feyenoord, businessclub-leden en een deel van de supporters die duidelijk maakten dat de club met Van Bronckhorst moet stoppen, maar stelt Van Persie zich totaal anders op. De spits vraagt zich hardop af of mensen wel doorhebben hoeveel vertrouwen Van Bronckhorst zijn spelers geeft, dat geeft al vier jaar rust. Die rust is de basis voor de prijzen regen van afgelopen seizoenen.

Discussieer mee! 34 reacties

Gast9944394576

Je plaatst een bericht als Gast9944394576