'Een eerste helft waarin een 3-3 of 4-4 ook had gekund'

'Een eerste helft waarin een 3-3 of 4-4 ook had gekund'

In een waar voetbalspektakel heeft Feyenoord vanmiddag de aartsrivaal met een klinkende 6-2 terug naar Amsterdam gestuurd. Giovanni van Bronckhorst toonde zich bij de persconferentie dan ook een gelukkig mens: “De trotsheid hoe wij vandaag de wedstrijd winnen, met name de manier waarop. Natuurlijk zijn overwinningen op Ajax altijd belangrijk, meer dan alleen de punten. Ik denk dat we er vandaag een wedstrijd van hebben gemaakt waar mensen nog jaren over gaan praten.”


Ondanks het zwakke begin liep Feyenoord in de eerste helft al uit naar een 3-2 voorsprong. De eerste vijftien minuten baarde de trainer echter wel zorgen. “In die fase komt Ajax ook voor, ik denk dat de 1-1 dan ook heel bevrijdend werkte voor het team en eigenlijk was die eerste helft heel open waarin een 3-3 of een 4-4 ook had gekund.” Uiteindelijk maakte Feyenoord in de tweede helft het verschil en is de overwinning niet meer in de problemen gekomen. De oefenmeester zei daar over: “Ik vond dat we onze emoties onder controle hadden, los van de eerste tien minuten. Je voelde dat wij sterker en sterker werden en de uitslag naar 6-2 hebben getild.”

De wedstrijd tegen Ajax roept tijdens de persconferentie ook weer de vraag op of deze wedstrijd een patroon kan doorbreken waarin alleen in topwedstrijden uitgeblonken wordt. “Ik denk dat we trots zijn op het resultaat vandaag, maar dat zorgt niet dat we volgende week automatisch drie punten. Uiteindelijk is voetbal ook weer morgen toewerken naar Excelsior uit.”

Over het niet meespelen van het duo Jan-Arie van der Heijden en Jorgensen had Van Bronckhorst het volgende te zeggen: “Ik denk dat een speler nooit blij is om te horen dat hij niet gaat spelen, maar beiden wel begrip.” Over zijn afscheid wilde Giovanni nog niet nadenken: “Het is nog niet klaar, er is trotsheid dat we hier op deze manier gewonnen hebben, alleen we hebben nog niks.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 3 reacties

Gast9345442793

Je plaatst een bericht als Gast9345442793