De Jong: 'Van Persie heeft nooit een Klassieker gewonnen, laten we dat zo houden'

De Jong: 'Van Persie heeft nooit een Klassieker gewonnen, laten we dat zo houden'

Bijzondere banden in het voetbal, de NOS rakelde er voor de Klassieker vanmiddag in Rotterdam één op: de vriendschap van Ajacied Nigel de Jong en Robin van Persie. De twee kennen elkaar al sinds de C-jeugd, toen ze tegen elkaar speelden en in busreizen naar het buitenland elkaar beter leerden kennen.


Kennismaking
De Jong: 'Robin en ik, we gaan ver terug. Heel ver. Ik ken hem ongeveer vanaf de C-jeugd. Hij was een jaar ouder en zat in een hoger team. Maar met toernooien mocht ik vaak mee met een hoger team. Daar zagen we elkaar voor het eerst. Daarvoor had ik al wel van hem gehoord. Toen was er nog geen social media en hadden we nog geen telefoons. Destijds gingen verhalen nog van mond tot mond. Er zou een groot talent op Varkenoord spelen. Een begaafde linkspoot, werd er gezegd'.

'We moeten een jaar of twaalf, dertien zijn geweest. Allebei boefjes, toen al. Hij had de Rotterdamse branie, ik de Amsterdamse bluf. Het klikte gelijk', vervolgt de doorgaans bikkelharde middenvelder. 'Hij was geen fijne tegenstander om tegen te spelen. Robin was altijd onderweg, altijd zoekende. Hij heeft zo veel gevoel voor loopacties. Hij weet altijd op het juiste moment diep te gaan. En zijn eerste aanname is altijd fantastisch. Dat zie je nu nog. Bij Feyenoord was Robin eigenlijk de enige met dat potentieel. Dat zorgde niet voor een soort jaloezie, maar wel voor een gezonde rivaliteit'.

Naderend afscheid
Vandaag speelt Van Persie zijn laatste Klassieker in competitieverband, De Jong laat zich onder andere uit of hij Van Persie vanwege zijn vriendschap een overwinning gunt. 'Als je ziet wat hij nu nog doet en betekent voor Feyenoord. Hij is nog steeds een van de beste spelers in de eredivisie, door middel van zijn persoonlijkheid en kwaliteiten op het veld. Hij ligt ook goed in de groep, dat zie je aan alles. Ik ga hem zeker nog een appje sturen in aanloop naar Feyenoord-Ajax. Ik begreep dat hij nog nooit een Klassieker heeft gewonnen. Laten we dat maar zo houden. Dat is dan zo ongeveer het enige wat ontbreekt op zijn lijst'.

Het hele interview met De Jong over Van Persie lees je hier.

Lees meer over:

Discussieer mee! 11 reacties

Gast8799595000

Je plaatst een bericht als Gast8799595000