Berghuis: 'Dat gevoel bij Feyenoord het afgelopen half jaar veel te weinig heb gehad'

Berghuis: 'Dat gevoel bij Feyenoord het afgelopen half jaar veel te weinig heb gehad'

Steven Berghuis ziet met lede ogen aan hoe het momenteel gaat bij Feyenoord. De rechtsbuiten wil graag meer bereiken met Feyenoord, maar ziet de achterstand op PSV en Ajax steeds verder oplopen. De Rotterdammers kunnen daarnaast weinig druk ontwikkelen op de tegenstander en dat zorgt voor slecht voetbal.


Ook tegen PEC Zwolle was Feyenoord niet betere dan de tegenstander. ‘PEC Zwolle was zaterdag beter dan wij, zeker na rust’, zegt Steven Berghuis. ‘Ze wonnen verdiend, wij waren slecht, deden veel dingen niet goed, hadden geen moment controle, leden te veel balverlies, hadden weinig initiatief. We kregen ze niet onder druk. Het is zoals het is, we moeten nu reageren tegen Fortuna voor de beker en daarna Ajax. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid pakken’, aldus Berghuis in gesprek met Voetbal International.

‘Ik ben een perfectionist en dat is meteen mijn valkuil, want je moet natuurlijk ook de goede dingen blijven zien, hè... Maar, ja, als je ons dan ziet spelen in de eerste helft tegen PSV... Hoe leuk dat was, hoe heel het stadion genoot toen de scheids affloot voor de rust, hoe we het zelf naar ons zin hadden op het veld... Dat voelde heerlijk en daarom is het zó jammer dat ik dat gevoel bij Feyenoord het afgelopen half jaar veel te weinig heb gehad. Dan kijk ik niet eens naar ranglijst, winst of verlies, maar gewoon naar het voetbal dat we laten zien. Ik weet wat er in die ploeg zit, alleen komt het er nog te vaak niet uit. Ik zeg dat dan. Dat is misschien niet altijd goed, maar mijn mening is dat je het wel moet benoemen, omdat we anders niet beter worden. Daarom is PSV-thuis een goed voorbeeld: geweldig voor rust, erna komen we goed weg omdat Steven Bergwijn een grote kans mist op de 2-2, anders hadden we ’m wellicht alsnog niet over de streep getrokken. Juist dan móét je kritisch blijven en dat doe ik dan ook. Misschien tot vervelens toe, ja, maar ik doe het niet voor mezelf. Ik wil gewoon beter en meer met dit Feyenoord. We laten te weinig zien wat we kunnen. Dat houdt mij bezig.’

Lees meer over:

Discussieer mee! 75 reacties

Gast544958384

Je plaatst een bericht als Gast544958384