Jong Feyenoord verliest eerste wedstrijd in kampioenspoule

Jong Feyenoord heeft een nederlaag geleden bij de start van de voorjaarscompetitie. De beloftenploeg van Peter van den Berg verloor maandagmiddag het thuisduel op het sportpark van BVV Barendrecht, waarnaar werd uitgeweken wegens de kou, met 0-2. Een goede start in de kampioenspoule was waar Jong Feyenoord op hoopte, maar op sportpark De Bongerd stond de 0-1 al binnen twee minuten op het scorebord. Tim van de Schepop schoof de bal in het doel en zette de bezoekers op een vroege voorsprong. Voor rust stelde Jong Feyenoord daar weinig tegenover. Alleen Jari Schuurman produceerde een schot, dat net over het doel ging. Na rust was de middenvelder gevaarlijker en kwam hij tot twee goede schoten, maar tot een goal kwam hij niet. Keeper Elber Evora voorkwam in de 63ste minuut nog dat Jong FC Twente-spits Rashaan Fernandes uit een strafschop scoorde, maar moest in de 89ste minuut alsnog de bal uit het net vissen. De ver uit zijn doel gekomen goalie werd gepasseerd door Fernandes: 0-2. Jong Feyenoord - Jong FC Twente 0-2 Scoreverloop: 2' Van de Schepop 0-1 89' Fernandes 0-2 Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Reith, Hoogenboom (60' Wong-Si-Kwie), Van Mullem, Loshi; Gündüz (80' Vlijter), Schuurman, Vicario; Van der Kust, Kalentjev (70' Amadin), Zwarts.