Van Persie: 'Het streven is om drie keer te spelen'

Van Persie: 'Het streven is om drie keer te spelen'

Feyenoord verloor pijnlijk van PEC Zwolle en ook Robin van Persie moest erkennen dat over de wedstrijd gezien dit niet eens onterecht was. De middenvelder annex aanvaller laat weten dat hij deze week eigenlijk drie wedstrijden wil spelen.


Van Persie kijkt in de Telegraaf terug, maar vooral vooruit. "Maar de wedstrijd tegen Fortuna is nu het belangrijkste”, weet Van Persie. "Ik wil het nu niet belangrijker maken dan anders. Een club als Feyenoord moet altijd winnen. En ja, nu laat de buitenwereld er allerlei verhalen op los. Dat mag ook, dat is de rolverdeling. Voor ons is het duidelijk. Woensdag hebben we gewoon weer een kans. Daar moeten we vol voor gaan.”

Feyenoord oogde slap en ongeïnspireerd. "PEC verdient ook de complimenten, maar wij waren te slordig. We zullen hier kritisch naar moeten kijken. Het is wat het is. Als je zo speelt als na rust, krijg je het tegen iedereen moeilijk”, analyseert Van Persie. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal liet voor rust bij vlagen zien hoe goed hij nog kan voetballen. Aannames, steekpassjes, het is allemaal nog een lust voor het oog. Uit een vrije trap zorgde de technicus ook voor de gelijkmaker. Het mocht echter niet baten.

De Rotterdammers speelde zeventig minuten mee, het lijkt dat hij gewisseld werd uit voorzorg. "Het was geen discussie of ik hier wel of niet zou starten. Het streven is wel om deze week drie keer te spelen.”

FR-Fans.nl mini poll

Welke wedstrijd heb je Van Persie er liever bij?

0 stemmen

Discussieer mee! 20 reacties

Gast5891458147

Je plaatst een bericht als Gast5891458147