Ook oudste Feyenoord Academy ploeg verliest alweer van 'kleinere tegenstander'

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd de goede start in de Kampioenscompetitie een passend vervolg te geven. Na de knappe overwinning op de leeftijdsgenoten van PSV (0-2) van vorige week volgde zaterdagmiddag een 3-4 nederlaag tegen N.E.C. Onder 19. De eerste thuiswedstrijd van de tweede helft van het seizoen werd vanwege de verwachte weersomstandigheden niet op Varkenoord, maar op het complex van VDL in Maassluis gespeeld. Daar kreeg het team van Dirk Kuyt in de openingsfase wel mogelijkheden, maar groot gevaar bleef uit. Vanuit de omschakeling werd N.E.C. Onder 19 na zo'n twintig minuten voor de eerste keer gevaarlijk en het was direct raak: 0-1. Harde dreun voor rust Kort voor rust volgde een nieuwe dreun, toen de bezoekers er 0-2 van maakten. De daaropvolgende theepauze werd door Kuyt aangegrepen om een dubbele wissel toe te passen. Helaas bleef het gewenste effect daarvan uit, want vroeg in de tweede helft liep N.E.C. Onder 19 uit naar 0-3 en niet veel later werd het ook 0-4. Nagenoeg direct na de vierde treffer deed Feyenoord Onder 19 iets terug via Marouan Azarkan (1-4) en dat doelpunt bleek het startschot van een sterk slotoffensief. Achraf El Bouchataoui schoot na ruim een uur de 2-4 binnen. Hierna bracht Kuyt aanvaller Lion Kalentjev voor verdediger Noah Lewis om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. Dat leek te werken toen diezelfde Kalentjev voor de 3-4 zorgde, maar verder dan dat kwam Onder 19 niet. Kuyt: 'We moeten nog stappen maken' Trainer Kuyt baalde na afloop van de wedstrijd van het teleurstellende resultaat. 'Voor de wedstrijd hebben we de jongens verteld dat dit de wedstrijden zijn waarin we stappen moeten maken,' zei hij. 'We hadden in het in de najaarscompetitie te vaak lastig tegen kleinere tegenstanders. Ook vandaag bleek dat we daar nog stappen in moeten maken. Dat we terugkomen tot 3-4 is het enige positieve van deze middag.' Feyenoord Onder 19 - N.E.C. Onder 19 3-4 (0-2) Scoreverloop: 20' 0-1 45' 0-2 55' 0-3 57' 0-4 60' 1-4 Azarkan 66' 2-4 El Bouchataoui 80' 3-4 Kalentjev Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis (75' Kalentjev), Hendriks, Hartman (46' Loshi); El Bouchataoui, De Mooij, Gündüz (46' Amadin); Azarkan, Touré, Burger.