#FEYgro in cijfers: Feyenoord ijzersterk in de Kuip én uit standaardsituaties

#FEYgro in cijfers: Feyenoord ijzersterk in de Kuip én uit standaardsituaties

Feyenoord heeft dit seizoen elf wedstrijden in de Eredivisie voltooid en staat door zeven overwinningen, twee gelijke spelen en evenveel verliespartijen derde in de stand. Vanmiddag neemt Feyenoord het op tegen FC Groningen. Groningen bevindt zich in de gevarenzone, maar is de laatste weken aan de betere hand. Oppassen voor de mannen van Van Bronckhorst, zo zocht VI uit.


Historie
Op basis van de historie tussen beide partijen is een overwinning voor Feyenoord het meest voor de hand liggend. Van de veertig duels in Rotterdam won Feyenoord er 27, FC Groningen slechts drie keer (0-4 in seizoen 2006-2007). Sinds het seizoen 2014/2014 hield Feyenoord in vijf wedstrijden tegen de Noordelingen vier keer de nul, alleen in 2015/2016 ging het mis, met puntenverlies tot gevolg (1-1).

Huidige vorm
Beide ploegen hebben een goede reeks te pakken. FC Groningen stond lang onderaan, maar hebben recent twee keer achter elkaar gewonnen. Wellicht ligt dat aan het aantal duels dat de Groningers winnen (54,3%). Alleen de spelers van PSV winnen meer persoonlijke duels (54,6%).

Feyenoord is zeker in de Kuip in bloedvorm. De eerste vijf thuisduels werden gewonnen. Tegen VVV Venlo had Feyenoord zijn zesde thuisduel moeten voltooien, maar die wedstrijd werd afgelast doordat de lichtmasten uitvielen. Wint Feyenoord vanmiddag van Groningen, dan kan er voor het eerst sinds 2000/2001 weer de eerste zes thuisduels worden gewonnen. Belangrijk onderdeel van het spel van Feyenoord zijn de standaardsituaties. Uit dergelijke situaties is Feyenoord erg gevaarlijk, zo laten gegevens van OPTA zien. Met één duel minder gespeeld heeft Feyenoord toch meer kansen gecreëerd dan dan de andere Eredivisieploegen, maar liefst 29 kansen(!).

Geld inzetten op een goal van Feyenoord uit een standaardsituatie kan dus kansrijk zijn.

FR-Fans.nl mini poll

Feyenoord scoort vandaag weer uit een standaardsituatie!

0 stemmen

Discussieer mee! 2 reacties

Gast3932374693

Je plaatst een bericht als Gast3932374693