'We moeten nu met z’n allen zeggen: hier gaan we voor'

'We moeten nu met z’n allen zeggen: hier gaan we voor'

Feyenoord zal binnenkort een definitieve beslissing nemen over de voortgang van het stadionproject, dat meldt het Algemeen Dagblad op de website. Volgens de woordvoerder van Feyenoord zullen de raden van commissarissen van Feyenoord en van Stadion Feijenoord deze maand bij elkaar komen om te praten over de te nemen stappen.


Gisteren werd bekend gemaakt dat de gemeente Rotterdam aandringt op een spoedig besluit van Feyenoord over de plannen voor de nieuwe thuisbasis van Feyenoord. Mocht deze beslissing uitblijven dan zou de geplande opening in 2023 mogelijk in gevaar kunnen komen. Dat zou grote gevolgen hebben voor de financiering: de huidige Kuip moet dan een jaar langer ‘speelklaar’ blijven en de inkomsten van het nieuwe stadion komen later binnen.

"We moeten nu met z’n allen zeggen: hier gaan we voor", vertelt CDA’er Christine Eskes. "Dat vertrouwen moeten we uitstralen. Dan sta je ook sterker ten opzichte van financiers. Door de opstelling van Jan de Jong is het dossier nogal mistig geworden. Gáát hij er nog wel voor? Daarom verwachten wij nu een overtuigende go van Feyenoord."

Verder verwacht ook Jan-Willem Verheij (VVD) een ‘belangrijk signaal’ te vernemen van Feyenoord. Dat Feyenoord een deel van de financiering zelf ter hand neemt, juicht hij toe. "Want dat straalt vertrouwen uit", meldt hij. "Bovendien kan zo het risico voor de gemeente kleiner worden."

Discussieer mee! 74 reacties

Gast4833532422

Je plaatst een bericht als Gast4833532422