Feyenoord wint gemakkelijk van ADO Den Haag en plaatst zich voor volgende ronde TOTO KNVB Beker

Feyenoord heeft donderdagavond via een ruime 5-1 overwinning op ADO Den Haag de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi bereikt. Bij de Rotterdammers was spits Nicolai Jørgensen de grote man met drie doelpunten. De wedstrijd begon voor Feyenoord niet goed met een snelle openingsgoal van Abdenasser El Khayati, die de bal fraai achter Kenneth Vermeer schoot. Tien minuten later had Feyenoord de achterstand echter al weer weggepoetst, nadat Jørgensen profiteerde van een slechte terugspeelbal van ADO-verdediger Giovanni Troupee. Toen Eric Botteghin vlak voor rust de 2-1 binnen kopte, leek het verzet van ADO Den Haag in de tweede helft gebroken. Via wederom twee doelpunten van Nicolai Jørgensen en een mooie krul van Sam Larsson, liep Feyenoord nog uit naar 5-1. Opstelling Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Van Persie (84. Ayoub), Vilhena; Berghuis, Jørgensen (84. Vente), Larsson. Scoreverloop: 7' Abdenasser El Khayati 0-1 17' Nicolai Jørgensen 1-1 44' Eric Botteghin 2-1 54' Nicolai Jørgensen 3-1 81' Nicolai Jørgensen 4-1 90' Sam Larsson 5-1