Bondscoach heeft teleurstellend nieuws voor Feyenoord-aanvaller

Bondscoach heeft teleurstellend nieuws voor Feyenoord-aanvaller

Bondscoach Ronald Koeman hanteert sinds de nederlaag tegen Engeland in Amsterdam ArenA (0-1) het 5-3-2-systeem. Dat systeem leverde direct resultaat op (0-3 overwinning op Portugal).


De oud-trainer van Feyenoord was na het gelijke spel tegen Italië (1-1) en Slowakije (1-1) dan ook duidelijk: "En daaraan houden we nu ook vast".

"Beide gelijke spelen en de twee slechte eerste helften werden gevolgd door twee goede tweede helften en hebben niets met het systeem te maken. Daarom handhaaf ik die formatie voor de oefeninterland tegen Peru en Frankrijk (respectievelijk op 6 en 9 september, red.) voor de Nations Leauge."

Dit nieuws zal bij een aantal spelers, waaronder Steven Berghuis, teleurstellend aanvoelen. De bondscoach is zich daar ook bewust van: "Inderdaad betekent het dat een buitenspeler als Steven Berghuis ondanks zijn kwaliteiten niet voor een basisplaats in aanmerking komt."

De rechtervleugelaanvaller van Feyenoord kwam tegen Italië twintig minuten voor tijd in het veld en gaf een geweldige assist op Nathan Aké, die 3 minuten voor tijd de gelijkmaker kon inkoppen.

Discussieer mee! 118 reacties

Gast2065101950

Je plaatst een bericht als Gast2065101950