'De adrenaline die ik daarvan kreeg, ongelooflijk'

'De adrenaline die ik daarvan kreeg, ongelooflijk'

Dirk Kuyt heeft veel respect voor Robin van Persie. Kuyt had het liefst tot zijn 40ste door gevoetbald, maar is geen man van de halve wedstrijden of van het bank zitten. Daarom stopt hij afgelopen zomer, omdat hij aanvoelde het niet meer aan te kunnen. Juist wat Kuyt niet kon doet Van Persie nu wel.


'Ik heb zoveel respect voor hem. Hij doet precies wat ik juist niet kon: hard werken, met pijn in het lijf, om een half uur te spelen. Of in de zestigste minuut warmlopen voor een kwartier. Het is heel knap dat hij zich heeft kunnen focussen op een paar cruciale wedstrijden, waarin hij ook nog eens beslissend was’, aldus Kuyt in gesprek met de Volkskrant.

Of Kuyt veel leuker geworden is nadat hij gestopt is? 'We speelden een liefdadigheidswedstrijd met oud-Liverpool tegen Bayern München. Op Anfield. Uitverkocht. Allemaal gestopte spelers. De adrenaline die ik daarvan kreeg, ongelooflijk. Mijn vrouw Gertrude zei tegen me: misschien is het beter dat je weer even gaat voetballen. Je bent veel vrolijker. In dat proces zit ik.'

Discussieer mee! 23 reacties

Gast7049444091

Je plaatst een bericht als Gast7049444091