Van Persie: 'Als je hem rustig plaatst, dan gaat de bal er bijna altijd in'

Robin van Persie was vandaag bij Feyenoord beslissend met twee vroege goals tegen PEC Zwolle. Feyenoord boekte uiteindelijk een benauwde 3-4 zege in Zwolle. Van Persie zelf gaf aan dat Feyenoord het nog spannender maakte dan nodig. ‘Bij 4-1 dacht ik, ik ga even rustig douchen. Daarna zag ik 4-3 en ben ik weer naar boven gegaan.’ Aldus van Persie tegenover Foxsports. Van Persie mocht vandaag weer starten en beloonde zijn basisplek met twee goede goals. ‘Jean-Paul gaf een goede bal op Steven en die legt hem perfect klaar, ik moest alleen even naar voren stappen. Bij de tweede is het rustig en geplaatst, het is in zo’n positie dat hij dan goed op goal gaat. Als je hem rustig plaatst, dan gaat de bal er bijna altijd in.’ De aanvaller ging er na een paar minuten in de tweede helft af, zelf denkt de aanvaller dat het meevalt. ‘Ik had vorige week niet gespeeld, nu wel, ben ik ook heel blij mee. Maar ik kreeg last van mijn kuit en dat werd gaandeweg de wedstrijd steeds stijver. Ik hoop dat ik lekker fit blijf, vandaag is geen serieus probleem, maar we wilden geen risico’s nemen. Elke minuut is er één en daar ben ik blij mee, ik hoop van waarde te zijn voor Feyenoord en dat zie ik breder. Dat is niet alleen met minuten, maar ook buiten het veld. Ik wil ook wat teruggeven aan de club.’