Van Bronckhorst haalt oud cliché erbij: 'De gifbeker moet leeg'

Giovanni van Bronkhorst werd na afloop van NAC Breda een microfoon onder de neus geduwd. De coach was alles behalve blij, hij zag zijn ploeg weer punten weggeven. Klare taal van de trainer: 'Hoe dit kan is duidelijk. Je scoort niet, je begint de eerste helft dramatisch'. 'De tweede helft hebben we wat goede voorzetten gehad, met name van de rechterkant. We hadden goede mogelijkheden met Jean-Paul Boëtius en Bilal Basacikoglu, maar de afronding was steeds net niet goed. Je weet dat NAC inzakt, dan is het moeilijk om kansen te creëren’. Van Bronckhorst praat verder: ‘Ik kreeg tijdens de wedstrijd niet mee wat er nou precies gebeurde bij dat penaltymoment. De bal was al een tijdje weg en volgens mij was iedereen bezig met de aanval. De grens ziet een overtreding, waar de eerste overtreding misschien van de NAC speler was. Maar hij ziet de overtreding van Brad. Dat is een moment waardoor NAC achterover kon leunen’. ‘De gifbeker moet leeg' is de conclusie. 'Vanavond hebben we weer laten zien dat we na winstpartijen heel erg wegzakken. Dat zag je vanavond ook, met name in de eerste twintig minuten. We vonden elkaar niet en waren slordig in balbezit, dan pakken we het weer goed op. We scoren de 1-0, maar dan is er weer een moment van onachtzaamheid en geef je het weer weg’. ’22 april wordt voor ons een belangrijke wedstrijd, dat geeft zicht op een prijs en op Europees voetbal. We gaan deze wedstrijd analyseren en daar dan weer sterker van worden’.