Jacobs geeft tip aan Van Bronckhorst: 'Heeft daar niets te zoeken'

Jacobs geeft tip aan Van Bronckhorst: 'Heeft daar niets te zoeken'

Feyenoord speelt woensdagavond, na vijftien lange jaren, weer op het allerhoogste Europese podium, haar Champions League wedstrijd tegen Manchester City. Volgens de voormalig speler en trainer van de Rotterdammers, Rob Jacobs, wordt het een hele zware avond voor Feyenoord.


Volgens Jacobs moet Feyenoord het vanavond vooral hebben van counters, waardoor het opstellen van Kramer naar zijn mening volledig nutteloos zou zijn. "Kramer heeft daar niets te zoeken. Hij is een centrumspits die gevaarlijk is in het strafschopgebied, maar daar kom je vanavond helemaal niet. En als je er wilt komen, heb je loopvermogen nodig en ook dat heeft hij niet. Bij een eventuele 0-1 stand kun je Kramer er wel in zetten en lange ballen spelen", aldus de oud-trainer van Feyenoord tegenover NU.nl.

Wat Jacobs vanavond wel zou doen is met Berghuis en Boëtius aantreden. Volgens hem is het tweetal snel en zullen ze vanaf het middenveld moeten reageren. Het middenveld zou moeten bestaan uit El Ahmadi, Vilhena, Toornstra en Amrabat, volgens hem de vier ideale middenvelders. Dat zijn lopers, ze kunnen verdedigend de bal afpakken en omschakelen naar een snelle tegenaanval.

Over de verdediging van Feyenoord heeft Jacobs zijn twijfels. "Als Liverpool door City met tien man al van het veld wordt gespeeld, denk je toch bij jezelf: als Feyenoord het verdedigend maar volhoudt. De linker- en rechtervleugelverdediger zijn Feyenoords zwakke punten wat dat betreft. City-trainer Josep Guardiola weet dat."

Jacobs acht Feyenoord vanavond niet helemaal kansloos tegen Manchester City. "Kijk naar de wedstrijd tegen Manchester United van vorig jaar. Maar City is een ploeg met een enorm vertrouwen na de ruime overwinning op Liverpool (5-0, red.). Het had beter andersom kunnen zijn natuurlijk, maar dan nog sta je tegen een wereldploeg."

Hij is van mening dat Feyenoord de derde plek in groep F kan halen. "Om te overwinteren, moeten ze tegen Shakhtar punten pakken. Het gaat tussen Feyenoord en Shakhtar om die derde plek en dan heeft Feyenoord wel een goede kans."

Vanavond zal Rob Jacobs er in ieder geval bij zijn om zijn grote liefde Feyenoord te steunen.

Discussieer mee! 18 reacties

Gast1778023995

Je plaatst een bericht als Gast1778023995