Jones: 'Als hij ‘m dan zo geweldig inschiet, dan moet je gewoon applaudisseren'

Brad Jones stond na afloop van Ajax – Feyenoord teleurgesteld voor de microfoon van Fox Sports. Jones voorkwam dat Feyenoord tegen een grote nederlaag aanliep, maar ging zelf toch in de fout bij de goal van Ajax in de eerste minuut. Jones: ‘Je weet dat het moeilijk wordt, dat hoort ook in zulke topwedstrijden. Het resultaat is niet goed, want als we hadden gewonnen, dan was het wel heel moeilijk geworden voor onze concurrenten’. Hij vertelt verder over zijn visie op de Klassieker: ‘We hebben het niet onderschat deze wedstrijd, maar we hebben niet gepresteerd als we wilden. Uiteindelijk verlies je dan terecht. Het zijn moeilijke wedstrijden, dat zag je in de Kuip tegen Ajax en in beide duels tegen PSV. Dat is normaal, maar vandaag speelden we de eerste helft onder onze kunnen, dat is heel teleurstellend. Als je dit soort wedstrijden speelt kijk je naar het spel, maar het resultaat moet er wel zijn. Onze mentaliteit was er heus, maar je zag het niet terug. Na de 1-0 hadden we nog genoeg tijd om terug te komen. We hebben het eerder gedaan zo terugkomen, maar dat lukte nu niet. Als ervaren speler moet je proberen het team weer bij elkaar te krijgen. De eerste helft was slecht, de tweede helft was beter, maar moesten we eigenlijk nog steeds veel meer brengen’. Over de 1-0, een vrije trap van grote afstand van Ajacied Lasse Schöne zegt Jones: ‘Uiteindelijk moet je hem complimenteren. Voor mij geldt dat ik goed zicht op de bal wilde, vooral van zo’n afstand wil je niet dat er mensen voor staan. Als hij ‘m dan zo inschiet, dan moet je gewoon applaudisseren en erkennen dat het een geweldige goal is. Het was ‘unstoppable’, de bal zwabberde flink, dat komt echt door hoe hij de bal trapt. Zo vroeg in de wedstrijd was dat een domper voor ons vertrouwen. Dan moet je je rug rechten, in de tweede helft doen we dat enigszins, maar dat hadden we eerder moeten doen’. Het doelsaldo van Feyenoord is door de doelman nog steeds veel beter dan dat van Ajax, mede dankzij Jones. De Australiër: ‘Misschien wordt het nog belangrijk aan het einde van het seizoen. We wisten dat het lastig zou worden, maar nu moeten we onze hoofden leeg maken en kijken naar de volgende wedstrijd. Wij hebben gewoon nog het voordeel. Vandaag was teleurstellend, maar we moeten door. We hebben het in onze eigen handen en Ajax moet nog tegen PSV. We moeten doen wat we zelf kunnen, de competitie gaat niet over één wedstrijd, maar over 34 wedstrijden’