Manu herleeft memorabel moment: 'Dat is een moment dat niemand me meer afpakt'

Elvis Manu maakte deze winterstop de overstap van Brighton & Hove Albion naar Go Ahead Eagles. De 23-jarige buitenspeler kwijnde weg op de bank van de Engelse tweedeklasser en zag een tijdelijke overstap naar Deventer als een goede manier om weer aan speeltijd te komen. In een interview op de site van zijn nieuwe werkgever blikt hij terug op zijn tijd bij Feyenoord: vooral de wedstrijd tegen Zorya Luhansk zal hem altijd bijblijven. ‘In Oekraïne hadden we het heenduel met 1-1 gelijkgespeeld’, weet de Dordrechter nog goed te vertellen. ‘In De Kuip stonden we aan het begin van de tweede helft met 3-0 voor. Niks aan de hand, dus. Al zat ik zelf niet met een vrolijk gezicht op de bank, want ik wilde gewoon spelen. Vervolgens werd het in de tweede helft 3-1 en 3-2 en zag je de angst in de ploeg sluipen. Tien minuten voor tijd viel de 3-3. Kort voor het einde van de wedstrijd mocht ik invallen en scoorde ik in blessuretijd 4-3. Dat is een moment dat niemand me meer afpakt.’ Manu maakte in 2015 de overstap naar Brighton. Hij scoorde in officiële duels 13 keer voor Feyenoord.