Van Bronckhorst: 'Het was niet afgesproken'

Feyenoord verloor donderdagavond met 4-0 van Manchester United. Trainer Giovanni van Bronckhorst denkt niet dat Feyenoord is weggespeeld. ‘Ik denk alleen in de laatste fase van de wedstrijd’, aldus Van Bronckhorst tegen FOX Sports. ‘De eerste helft spelen we uitstekend. Houden we de linies goed bij elkaar en creëren we twee grote kansen om de score te openen. Dan krijg je een goal tegen. In de tweede helft wordt het steeds iets minder. Dan is er eigenlijk nog niks aan de hand. In de zeventigste minuut komt de tweede goal. Dat is natuurlijk een mokerslag voor het team.’ Wessel Dammers maakte zijn debuut voor Feyenoord in een officiële wedstrijd. ‘Ik vond Dammers heel verdienstelijk spelen. Renato in de combinatie met Tonny liep niet onaardig.’ In de tweede helft wisselde Van Bronckhorst wat basiskrachten. ‘Het was niet afgesproken. Ik wilde wat aanvallender spelen.’ Feyenoord moet nu tegen Fenerbahçe met twee doelpunten verschil winnen om te overwinteren in de Europa League. ‘Dat wordt een mooie pot. We zijn thuis nog ongeslagen. Het is heel duidelijk wat we moeten doen. Het is een mooie uitdaging.’