'Ik wilde zelf graag de hele wedstrijd spelen, maar de trainer vond een wissel nodig'

Eljero Elia speelde vandaag bij Feyenoord weer eens in de basis na een lange periode van afwezigheid. De buitenspeler scoorde het eerste doelpunt van Feyenoord, kort na het begin van de tweede helft. Elia zelf gaf aan dat het niet zo makkelijk ging als het leek. ‘Het zag er de eerste helft niet naar uit, als de keeper alles pakt. Maar in de tweede helft gaat alles erin.’ Aldus Elia tegenover Foxsports. Feyenoord zette Excelsior de gehele wedstrijd vast, maar Excelsior was niet naar de Kuip gekomen om mooi voetbal te laten zien. Dat maakte voetballen lastig, aldus Elia. ‘Excelsior komt hier niet om te voetballen, maar om het ons moeilijk te maken. De tweede helft vloog gelukkig alles erin.’ De goal die Elia maakt, kwam voort uit een mislukte kopbal van Karsdorp, die daarmee zo een assist op zijn naam kreeg. Elia vond niet dat het zijn makkelijkste goal ooit was. ‘Nee niet de makkelijkste, wel de lelijkste. We hadden het van tevoren afgesproken, we zaten samen op de kamer. Hij zei dat hij een bal op mij ging voorgeven of ik op hem. Die bal viel als een engeltje voor mijn voeten.’ Elia leek in de eerste helft veel te gretig en daardoor mislukten veel van zijn acties. Zelf geeft de speler aan dat dit nu eenmaal in hem zit. ‘Ik wil altijd te graag, ik wil mijn ding doen. Als het dan fout gaat speel je jezelf wel uit de wedstrijd. Maar ik knok altijd en wil mijn back niet in de wedstrijd laten komen. Ik ben wel pietje precies, alles moet goed zijn, passing, doorversnellen, alles moet goed zijn, vandaag kan ik niet tevreden zijn.’ Over de teamprestatie is Elia meer dan tevreden, maar persoonlijk moet het beter. ‘We hebben het heel goed gedaan, we hebben er alles aan gedaan. Uiteindelijk win je hem dan met 4-0, maar persoonlijk ben ik niet tevreden. Ik wilde zelf ook graag de hele wedstrijd spelen, maar de trainer vond een wissel nodig.’