Toornstra: 'Wij zien dit niet als tussendoortje'

Feyenoord bekerde vandaag simpel door naar de achtste finale van de KNVB-Beker. In de eigen Kuip werd Excelsior met 4-0 verslagen. Jens Toornstra was na afloop blij dat Feyenoord het in de tweede helft afmaakte, ondanks dat de ploeg in de eerste helft veel kansen miste. ‘In de eerste helft moet je het doelpunt maken, maar in de tweede helft hebben we goed doorgedrukt.’ Aldus Toornstra bij Foxsports. Feyenoord ging met 0-0 de rust in en daar was de ploeg niet blij mee, gaf ook Toornstra toe. ‘Dat voelde niet goed, we zeiden ook dat we het tempo op moesten voeren en dan gingen de kansen wel komen.’ Toornstra zelf was verantwoordelijk voor de 3-0, na een prachtige pass van Karsdorp. ‘Ik zag dat Rick keek en die bal was goed en ik hoefde hem alleen maar binnen te tikken.’ Feyenoord speelt dit blok om de drie dagen een wedstrijd, maar Toornstra vindt dat de ploeg die wedstrijden nog niet in de benen voelt. ‘Dat viel wel mee eigenlijk, als het lekker loopt dan voel je dat wel minder.’ Voor velen werd deze wedstrijd als tussendoortje gezien, maar daar was Toornstra het niet mee eens. ‘Wij zien dit niet als tussendoortje, de beker heeft het vorige seizoen goedgemaakt en daarom is het belangrijk dat we het nu goed doen.’ Toornstra is zelf bezig aan een goed seizoen en hoopt dat hij deze lijn kan doortrekken. ‘Het gaat lekker zoals het nu gaat en ik hoop dat het zo blijft. Ik heb wel eens mindere tijden gehad, maar ik zit nu in een flow. Met het team gaat het ook goed, dat is ook belangrijk.’