'Geen goede wedstrijdinstelling eerste helft, maar de tussenstand is de eindstand niet'

Giovanni van Bronckhorst was uiteraard opgelucht na de benauwde 2-1 overwinning van Feyenoord op N.E.C.. De Nijmegenaren toonden een betere wedstrijdinstelling, iets wat Van Bronckhorst in de rust en door middel van wissels succesvol wist om te zetten. Bij [i]RTV Rijnmond[/i] spreekt hij van een 'belangrijke les'. Van Bronckhorst: ‘Ik had vandaag liever niet zo veel spanning gehad, maar dit soort wedstrijden zitten er wel tussen in een seizoen. We zaten niet in de wedstrijd, komen op achterstand en dat mag nooit liggen aan de wedstrijdinstelling. Die was niet 100% vandaag, dan krijg je zo’n goal tegen, maar gelukkig maken we dat de tweede helft goed. Die goal van N.E.C. is niet alleen Jones schuld, het gaat al vooraf aan de goal fout. Von Haacke kon zo opstomen, daar stonden we gewoon fout'. De coach vervolgt zijn verhaal: 'Ik had de laatste twintig minuten het gevoel dat het goed zou komen, N.E.C. werd naar achter gedrukt, dan moet de goal wel echt vallen natuurlijk. Dat de 2-1 ook nog valt, dan nemen we dat lekker mee naar huis. We namen uiteraard wel een risico door achterin met drie man te gaan spelen. Dat kramer de winnende goal maakt is goed, je brengt hem om wat te forceren. Hij, Nicolaï en Dirk hebben die drang om te scoren. Hij heeft het laten zien, het pakte goed uit'. 'Het belangrijkste is wat je in de rust vertelt', verklaart de coach de betere tweede helft. 'De rust is niet de eindstand. We stonden de tweede helft veel beter, dat hebben we in de rust gerealiseerd. We hebben heel veel energie in deze uitslag gestopt, de belangrijkste les vandaag is dat we zo niet aan de wedstrijd kunnen beginnen. We hadden ook weg kunnen gaan met één of nul punten. We moeten dit vasthouden, want 27 punten maken je nog geen kampioen. Daarbij kijken we niet naar andere clubs, maar naar onszelf'.