Kampioensinstelling Feyenoord: 'Een gedurfde wissel, drie punten of helemaal niets'

Bij [i]RTV Rijnmond[/i] werd na de wedstrijd uitgebreid nagepraat over de wedstrijd N.E.C. - Feyenoord. Feyenoord begon slecht en ging met een achterstand de rust in, maar wist met behulp van de paal kort voor tijd nog twee doelpunten te scoren: 2-1 winst voor de Rotterdammers. De analist ter plaatste prijst de aanvallende wissels van coach Giovanni van Bronckhorst. De eerste helft van Feyenoord leverde weinig goeds op, maar toen de wissels uiteindelijk kwamen, ging het lopen: ‘Feyenoord wisselde niet gelijk al in de rust, maar na een kwartier gooide Gio het toch om en pakte het goed uit. N.E.C. liep achteruit, wat ook niet gek is als je 1-0 voorstaat tegen de koploper, maar uiteindelijk levert ze dat niets op. Ik vind dat je met twee aanvallende wissels de 2-1 afdwingt. Die wissel van Kramer was een gedurfde wissel, het was drie punten of niets, een kampioensinstelling'. 'Feyenoord was kwetsbaar door de snelheid van N.E.C. voorin, maar na de 65e minuut kantelde de wedstrijd. Dat kwam doordat N.E.C. veel verdedigende meters moesten maken, vooral spelers voorin. Ze raakten vermoeid en raakten de bal daardoor steeds snel kwijt. Dat was het verdienste van Feyenoord'. 'De komst van Steven Berghuis in die tweede helft was logisch, omdat Bilal Basacikoglu op rechts niet meer voor gevaar zorgde. Berghuis viel goed in. Bilal zijn acties waren goed, maar zijn voortzettingen en voorzetten zijn wel matig. Ik weet niet of het bij Bilal nou uitmaakt of hij invalt of basisspeler is. Hij is ook zeker geen linksbuiten, dat zag je. Jörgensen speelde eerste helft aardig, maar was koppend niet sterk vandaag. Ondanks dat een hele goede aankoop, die bij beide goals betrokken was. Terecht dat hij na negen wedstrijden als op zeven goals staat’. ‘Feyenoord heeft stof om over na te denken, maar Eljero Elia komt er weer aan en voor de Klassieker zal Feyenoord zich niet te hoeven motiveren. Tegen Ajax kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor Elia en Berghuis, maar dan moet je het middenveld versterken. Dan zou je een middenvelder (voor Dirk Kuijt) erin moeten zetten, Jens Toornstra is dan natuurlijk zijn vervanger. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, maar dat zou iets kunnen zijn wat je later gaat overwegen. Kuijt heeft niet het eeuwige leven, dus dan kun je dat geleidelijk blijven aanpassen’.