Oud-Feyenoorders in het buitenland - Kalou moet vrezen

De 31e speelronde van de Eredivisie zit er inmiddels weer op. Feyenoord heeft thuis een punt gepakt tegen Groningen. Zoveel is bekend, maar Rotterdam was niet de enige plek waar Feyenoorders op het veld stonden dit weekend. Hoe presteerden de oud-Feyenoorders in buitenlandse dienst? Engeland We beginnen traditioneel in een van de grootste voetbal competities van de wereld; Engeland, waar Newcastle United goede zaken heeft gedaan door met 3-0 van Swansea City te winnen. Oud-Feyenoorders Georgino Wijnaldum en Leroy Fer, teven oud-ploeggenoten, stonden in deze wedstrijd tegenover elkaar. Clasie en Pellè hebben met Southampton een redelijk resultaat geboekt door een punt te pakken in de uitwedstrijd tegen Everton (1-1). Ex-aanvoerder van Feyenoord, Jordy Clasie, bleef heel de wedstrijd op het middenveld staan, terwijl Pellè in de tweede helft werd gewisseld. Een niveautje lager heeft Loovens gelijk gespeeld tegen Ipswich Town. De verdediger bleef de volle 90 minuten staan in het hart van de defensie. Het werd 1-1. Na alle goede wedstrijden van Lex Immers bij Cardiff City, heeft de aanvallende middenvleder tegen QPR het net niet weten te vinden. Immers werd in de tweede helft gewisseld. Ook hier werd het 0-0. Duitsland – België Kalou moet met Hertha BSC vrezen dat het een ticket voor de Champions League misloopt dit seizoen. Er werd uit met 2-1 van Hoffenheim verloren. Uth, ex-speler van Heerenveen en Heracles, maakte in de 85e minuut de winnende treffer voor Hoffenheim. In België heeft Ruud Vormer de topper verloren van Anderlecht. Tielemans was de enige doelpuntenmaker, het werd 1-0. Turkije – Portugal Van Persie heeft weer eens iets van zichzelf laten horen bij Fenerbahçe. De Nederlander gaf een assist bij de 3-1 en bracht de eindstand in de 63e minuut op het scorebord door een penalty te benutten. Het werd 4-1. Ook Biseswar heeft met Kayserispor een knap resultaat geboekt door met 1-2 uit bij het hoger geklasseerde Kasimpasa te winnen. Martins Indi had met FC Porto een makkelijke avond toen Nacional Madeira 17 april op bezoek kwam. Binnen tien minuten keek FC Porto al tegen een 2-0 voorsprong aan, die later werd uitgebouwd tot een 4-0 eindstand. Griekenland – Spanje Olympiakos is al even kampioen van Griekenland en liet afgelopen weekend weer eens zien waarom. Kalloni werd met 5-0 van de mat gespeeld. Oud-Feyenoord Omar Elabdellaoui was verantwoordelijk voor de 4-0. Guidetti heeft met Celta de Vigo een mager resultaat geboekt. Het werd 1-1 tegen Real Betis. Guidetti bleef 90 minuten staan, maar wist niet te scoren.