Oud-Feyenoorders in het buitenland - Kazim-Richards en Elabdellaoui scoren

Feyenoord verloor zondag met 2-1 de Klassieker in Amsterdam. Zoveel is bekend, maar hoe presteerden de oud-Feyenoorders in buitenlandse dienst? Engeland In Engeland hebben Clasie, Koeman én Pellè een broodnodige zege geboekt. West Ham United werd met 1-0 aan de kant gezet. Oud-VVV’er Yoshida maakte de enige treffer van de wedstrijd. Pellè stond na lang blessureleed weer in de basis. Net als Southampton heeft het Newcastle United van Wijnaldum en Janmaat met 1-0 gewonnen. West Bromwich Albion werd thuis verslagen. Mitrovic maakte in de 32e minuut de enige treffer van de wedstrijd. In de Championship kwam Elvis Manu als enige oud-Feyenoorder in actie. Bij zijn nieuwe club Huddersfield Town begon hij wederom op de bank. Manu mocht tien minuten voor tijd invallen bij een stand van 0-0. Uiteindelijk stond er na 90 minuten een stand van 2-1 voor Preston North End op de scoreborden. Turkije Van Persie is met Fenerbahçe kansloos onderuit gegaan tegen nummer 13 Antalyaspor. Het werd 4-2, Van Persie maakte in de 96e minuut de tweede goal voor Fenerbahçe vanaf de penaltystip. Biseswar zat voor Kayserispor niet bij de wedstrijdselectie. Duitsland Hertha BSC speelde met Kalou zaterdag de topper in Duitsland tegen Borussia Dortmund. De nummer 2 en 3 kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het verschil tussen Hertha BSC en nummer 4 Schalke 04 bedraagt nu nog maar twee punten. Het verschil met nummer twee Borussia Dortmund bedraagt echter tien punten. Schotland Colin Kazim-Richards speelt sinds een aantal weken voor het Schotse Celtic. Voor Celtic stond zondagmiddag de wedstrijd tegen East Kilbride op het programma, met Kazim-Richards in de basis. Kazim-Richards wist het vertrouwen van de trainer in de 50e minuut direct te belonen. Hij scoorde en bracht daarmee de stand op 0-2, wat later de eindstand bleek te zijn. Overig Olympiakos heeft dit weekend de topper in Griekenland gewonnen van PAOK Saloniki. Oud-Feyenoorder Omar Elabdellaoui begon, zoals altijd, in de basis en wist in de achtste minuut het net te vinden! Bij een stand van 1-0 bleef het. FC Porto heeft duur puntenverlies geleden tegen nummer zeven Arouca. De ploeg van Martins Indi verloor thuis met 1-2 en komt daarmee op een achterstand van 6 punten op nummer één Benfica. Celta de Vigo heeft wederom een knap resultaat geboekt. Thuis hield Celta Sevilla op een 1-1 gelijkspel. John Guidetti mocht een half uur voor het laatste fluitsignaal invallen. De Zweede spits heeft nog altijd geen vaste basisplaats weten te bemachtigen in Spanje. Voor Club Brugge stond de topper tegen AA Gent op het programma. Eerder die week wisten de blauw-zwarten al met 1-0 te winnen en zondag (7 februari) werd dit opnieuw de eindstand. Refaelov wist vanaf de penaltystip als enige het net te vinden, waardoor Club Brugge nu met een gelijk aantal punten op de eerste plek staat. Vormer speelde een degelijke wedstrijd.