Oud-Feyenoorders in het buitenland - Mooi debuut voor Immers

[u]Engeland[/u] Janmaat en Wijnaldum hebben een goede reeks van twee ongeslagen wedstrijden geen gevolg kunnen geven. Uit bij Watford werd er 2-1 verloren. Watford, met Aké in de basis, wist de 5-mans verdediging van Newcastle in de tweede helft te doorbreken met goals van Cathcart en Ighalo. Lascelles deed in de 71e nog iets terug namens Newcastle United. In tegenstelling tot Newcastle United heeft Southampton de ongeslagen reeks van twee wedstrijden wél een goed gevolg kunnen geven. In de 87e minuut maakte nieuwkomer Austin de winnende voor het team van manager Ronald Koeman. Een mooi debuut voor Austin ging gepaard met een blessure voor Clasie, die in de 67e minuut de wedstrijd moest staken. Pellé is nog altijd niet fit genoeg om te spelen. En dan nu een nieuwe naam in oud-Feyenoorders in het buitenland. Officieel is hij nog geen oud-Feyenoorder, maar omdat we ‘sexy Lexie’ graag blijven volgens zit hij er natuurlijk bij! Lex Immers zat voor Cardiff City gelijk bij de wedstrijdselectie en kon daarom meteen zijn debuut maken tegen Rotherham. In de 59e minuut mocht Immers in de ploeg komen voor Mason en een minuut later maakte Pilkington de 2-2. Immers was direct belangrijk in de opbouw van de gelijkmaker! Verder dan 2-2 kwamen Immers en zijn ploeggenoten niet. Net als Cardiff City wist Sheffield Wednesday niet te winnen. Het werd 1-1, Loovens speelde de hele 90 minuten. Leroy Fer stond zaterdagmiddag thuis tegenover Rajiv van la Parra (Wolverhampton Wanderers). Polter opende in de 2e minuut al de score voor QPR, maar vlak na rust trok Henry de stond weer gelijk waardoor deze wedstrijd na 90 minuten geen winnaar opleverde. Manu kwam niet in actie voor Brighton. [u]Turkije[/u] Biseswar heeft met Kayserispor een pijnlijke nederlaag geleden. In de blessuretijd van de tweede helft wist Vukovic voor Konyaspor de enige goal van de wedstrijd te maken. Van Persie kon met een gemengd gevoel terugkijken op het gewonnen duel tegen Rizespor. Fenerbahçe staat nog steeds aan kop in Turkije, maar Van Persie zag zijn concurrent Fernandão twee keer het net vinden. Van Persie begon vanaf de bank en mocht in de 73e minuut invallen voor matchwinner Fernandão. [u]Duitsland[/u] Kalou nam het met Hertha BSC zaterdagmiddag thuis op tegen Augsburg. Kalou wist in deze wedstrijd niet te imponeren en mede daarom stond er na 90 minuten 0-0 op de borden. [u]België[/u] Ruud Vormer heeft zich met Club Brugge zondagavond naar een zwaarbevochten zege geknokt. Engels opende de scoren in de 15e minuut voor Club Brugge. Een kwartier later bracht Cissé de stand weer op 1-1, wat tevens de ruststand was. Vlak na rust scoorde Club Brugge opnieuw, dit keer via spits Vossen. Waasland-Beveren kon geen vuist meer maken en zo won titelkandidaat Club Brugge met 1-2. Vormer speelde, zoals altijd, een solide wedstrijd. [u]Overig[/u] Olympiakos heeft zaterdagavond moeizaam gewonnen van Xanthi. In de 74e minuut wist Pulido de ban te breken. Verder dan 1-0 kwamen de ploegen niet. Elabdellaouispeelde de hele wedstrijd. Guidetti kwam verrassend niet in actie voor Celta de Vigo. FC Porto blijft in het spoor van koploper Sporting Lissabon na de zege op Marítimo Funchal. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door de keeper van Marítimo Funchal; Salin. Martins Indi speelde de hele 90 minuten.