Vermeer 'Een succesvol trainingskamp ondanks slechte veld en vechtincident'

Doelman Kenneth Vermeer sprak na afloop van het oefenduel Charleroi – Feyenoord met [i]RTV Rijnmond[/i]. De keeper speelde niet de hele wedstrijd, maar moest toch wennen aan het idee van drie keer vijfenveertig minuten spelen. ‘Er waren eerst twee wedstrijden gepland, maar een kon niet doorgaan. Het komt inderdaad niet vaak voor’. ‘Het is nog de voorbereiding op de wedstrijd naar PSV. De lijnen moesten weer worden uitgezet, het was onze eerste wedstrijd weer. Na de zestigste minuut ging ik eraf en heb ik het niet meer gezien’. Op het moment van wisselen stond Feyenoord nog 2-0 voor. ‘Je hebt niet hoeven vissen’, merkt de Rijnmond verslaggever op. Vermeer: ‘Dat is nu niet het belangrijkste, dat zijn de minuten die we als team hebben opgedaan. Nu kunnen we verder naar PSV, naar volgende week'. ‘We zijn klaar voor de wedstrijd tegen PSV. De voorbereiding op de eerste seizoenshelft was niet top, qua resultaten dan. Maar we hebben nu goed kunnen werken, net als toen, hier moet je dus niet zo veel waarde aan hechten. PSV is weer een hele andere wedstrijd’. We hebben goed en hard kunnen trainen deze week, we hebben kunnen doen wat we moesten doen. Het veld was niet al te best, maar ondanks dat goed kunnen trainen. Over het incident tussen Miquel Nelom en Tonny Vilhena was Vermeer niet erg onder de indruk: ‘Er gebeurt wat, maar er gebeurt wel wat vaker in het voetbal. Zo veel was het ook weer niet. Daarna zijn we gewoon weer verder gegaan en hebben we de training weer opgepakt’.