Priske: 'Ik zou graag willen dat hij nóg meer verantwoordelijkheid neemt'

Priske: 'Ik zou graag willen dat hij nóg meer verantwoordelijkheid neemt'

15 reacties 15
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Brian Priske is tevreden met de prestatie van Feyenoord in zijn eerste duel. Vanmiddag wonnen de Rotterdammers met 0-4 op bezoek van FC Dordrecht. Priske gaat in op de wedstrijd en de keuze voor Stengs en Zechiël als aanvoerders van Feyenoord vandaag.

“Ik heb veel dingen gezien en veel antwoorden gekregen”, begint Priske in gesprek met Feyenoord ONE na de wedstrijd. “Onze manier van spelen is iets anders dan wat ze gewend zijn. Maar ik denk dat iedereen zich probeert aan te passen aan het systeem en de formatie.” Ook prijst de Deen de manier hoe zijn team kon schakelen in de wedstrijd zelf. “We konden onszelf ook aanpassen in de wedstrijd zelf. Ik heb heel veel goede prestaties gezien. Ze gaven alles in 45 minuten.”

Uitvoering

Ondanks dat de overwinning Priske tevreden stemt, vond het met name de uitvoering het belangrijkste. “De structuur in het systeem en de formatie was het belangrijkst. Ook dat zij bepaalde patronen herkenden die we in de afgelopen week geoefend hebben, zowel op defensief als aanvallend gebied.”, vertelt Priske die toegeeft dat de spelers hard gewerkt hebben deze week. “Het was een zware week voor de jongen met vijf intensieve sessies. Dit is dus dag zes met heel veel intensiteit en minuten. Tuurlijk ben ik tevreden met de winst. Maar de utivoering en energie was belangrijker dan het resultaat.”

Stengs en Zechiël

In het oefenduel was de aanvoerdersband gereserveerd voor Calvin Stengs in de eerste helft en Gjivai Zechiël in de tweede helft. Priske legt zijn keuze voor de twee uit. “De aanvoerders van vorig seizoen waren niet beschikbaar”, aldus de hoofdtrainer. “Ik had goede gesprekken gehad met Calvin en ik weet waar hij toe in staat is.” Priske verlangt echter meer van zijn nummer tien. “Ik zou graag willen dat hij nóg meer verantwoordelijkheid neemt. Zij positie is ook één van de belangrijkste in deze formatie. Hij moet beschikbaar zijn voor de bal en moet de bal opeisen. Hij scoorde een goede goal. In sommige aspecten was hij de juiste keuze voor mij.”

Ook had de opvolger van Arne Slot lovende woorden voor Zechiël. “Zechiël is een pure leider en neemt de verantwoordelijkheid ook zonder band”, vertelt Priske. “Zijn energie en hele mentaliteit waarmee hij naar 1908 komt is indrukwekkend.”    

Lees ook