Boskamp over Priske: 'Hoop dat hij hetzelfde kan doen als Arne'

Boskamp over Priske: 'Hoop dat hij hetzelfde kan doen als Arne'

8 reacties 8
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Jan Boskamp presenteerde vandaag zijn nieuwe boek ‘Mijn leven’. Na de presentatie nam hij nog de tijd voor een interview met Rijnmond. Tijdens dit interview kijkt Boskamp vooruit op het aankomende seizoen van Feyenoord onder de nieuwe trainer Brian Priske. 

Boskamp hoopt dat Priske de lijn van Arne Slot door kan zetten in Rotterdam-Zuid: ‘Ik hoop dat hij hetzelfde doet als Arne, dus de manier van voetballen. Ik lees overal dat dat zo is, dat hij dat doet. Dus laat ik dat hopen.’ Hij is ervan overtuigd dat het voetbal niet veel zal veranderen: ‘Ik denk vooral dat we de eerste vier à vijf maanden, als die ploeg bij elkaar blijft, naar hetzelfde toegaan. En dat de patronen van Arne er nog steeds inzitten.’ 

De tweemaal Belgisch voetballer van het jaar kent Priske nog van zijn periode in Antwerpen. ‘Hij heeft het bij Antwerpen even moeilijk gehad. Toen heeft hij bonje gehad met de voorzitter en is hij naar Sparta Praag gegaan, daar heeft hij het heel goed gedaan.’ Dat het in Antwerpen geen succes was maakt Boskamp niet veel uit: ‘Hij gaat hier met veel betere spelers werken dan daar, vergeet dat niet’, zegt hij. Eerder is hij bezorgd over hoe de selectie er uit gaat zien. ‘Je weet natuurlijk niet wie er weggaat of wie er blijft. Dennis (te Kloese) zal alles weer opvullen. Maar wij zijn nu ineens zo verwend de laatste drie jaar. Ik mis Wieffer bij de nationale ploeg, die mis ik daar op het middenveld. Met zulke gasten vraag ik me af wat ermee gaat gebeuren, blijven ze hier, gaan ze weg, wie komt er. Daar zit ik een beetje aan te hikken.’ Desondanks is hij weer hoopvol voor aankomend seizoen: ‘Ikke ben wel hoopvol, maarja die vraag hoef je eigenlijk niet te stellen. Ik ben altijd hoopvol. Aan het eind van het jaar mag ik het dan zeggen als het waardeloos is, maar als een ander dat zal zeggen zou ik hem naar z’n stort vliegen, bij wijze van spreken.’ verteld hij lachend.

Lees ook