EK 2024 | Dag 17 | Trauner met Oostenrijk uitgeschakeld na verlies tegen Turkije

EK 2024 | Dag 17 | Trauner met Oostenrijk uitgeschakeld na verlies tegen Turkije

29 reacties 29
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Vandaag staat alweer dag zeventien van het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland op de planning. Vandaag staan er twee wedstrijden op het programma in de achtste finales, waaronder natuurlijk de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland, waar zowel Justin Bijlow als Lutsharel Geertruida in de selectie zitten bij Oranje. Om 21:00 uur speelt het Oostenrijk van Gernot Trauner tegen het Turkije van oud-Feyenoorder Orkun Kökçü.

18:00 | Roemenië - Nederland 0-3

Het Nederlands Elftal werd derde in de groep waardoor het als een van de beste nummers drie de achtste finales van het EK heeft behaald. Daarin treft het Roemenië, dat verrassend groepswinnaar was in Poule E. Er wordt vanavond om 18:00 uur afgetrapt in de Allianz Arena in München.

Het Nederlands Elftal heeft dinsdagavond gewonnen van Roemenië waardoor het zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van het EK voetbal. Oranje was uiteindelijk met 0-3 te sterk.

21:00 | Oostenrijk - Turkije 1-2

Oostenrijk neemt het vanavond op tegen Turkije. De Oostenrijkers zaten in dezelfde poule als het Nederlands Elftal en wisten groepswinnaar te worden in poule D. Turkije werd tweede in poule F. Er wordt vanavond om 21:00 uur afgetrapt in de Red Bull Arena Leipzig. Bij de Turken staan tien spelers op scherp, daarvan staan er zes in de basis waaronder Orkun Kökçü. Gernot Trauner zit niet bij de wedstrijdselectie vanwege een blessure.

Gernot Trauner is met Oostenrijk uitgeschakeld op het EK voetbal. Turkije was met 1-2 te sterk. Merih Demiral maakte de twee deolpunten voor Turkije en Michael Gregoritsch was de doelpuntenmaker voor Oostenrijk.

Lees ook