Paixão: 'Ik heb een droom kunnen vervullen'

Paixão: 'Ik heb een droom kunnen vervullen'

16 reacties 16
Bron: GE Globo
Foto: Pro Shots

Igor Paixão heeft een best goed seizoen achter de rug. Na een mindere periode was de Braziliaanse aanvaller op tijd weer in vorm voor het einde van het seizoen. Paixão was belangrijk in de bekerwinst en de eindfase van de competitie. In een interview met GE Globo vertelt hij over zijn plannen.

De goedlachse 24-jarige aanvaller, die gister jarig was, laat prima statistieken zien. In 45 wedstrijden scoort de vleugelaanvaller 12 keer en heeft hij vier assists op zijn naam staan. Paixão valt op maar het blijft relatief rustig rond zijn naam als het gaat om transfers. Paixão wil eigenlijk maar één ding; het shirt van het nationale team dragen. Hij zegt daar zelf over: ‘De nationale ploeg is natuurlijk een droom, maar ik blijf rustig. Ik weet dat mijn resultaten bij Feyenoord goed zijn. Als de tijd komt, zal ik zorgen dat ik klaar ben om Brazilië te vertegenwoordigen.’ Paixão speelde overigens wel al voor het nationale team Onder 23.

Vooruit kijken

De vleugelflitser heeft nog een contract tot 2027, maar kijkt ook vooruit: ‘De supporters willen niet dat ik Feyenoord verlaat, maar het is niet aan mij. Samen met mijn managers en de club bekijken we wat de beste manier is om verder te gaan.’ Paixão kwam in 2022 over vanuit Coritiba FC, Brazilië.

Zijn band met oud-trainer Arne Slot is goed: ‘Hij heeft me enorm geholpen toen ik kwam, maar ook bij mijn ontwikkeling. Hij heeft uitzonderlijk werk geleverd samen met onze staf. Ik kan niet anders dan hem bedanken en succes wensen.’ Paixão wordt ook gevraagd of hij meegaat naar Liverpool, maar daar lijkt het niet op: ‘Veel mensen vragen het me op social media. Maar ik weet van niets. Het Nederlandse voetbal is erg gaaf, goede intensiteit ook.’

Champions League

Een reden voor Paixão om te kunnen blijven, zou de Champions League kunnen zijn. Hij zegt daarover: ‘Ik heb een droom kunnen vervullen. Ik heb de hymne niet alleen op televisie gehoord, maar nu ook echt zelf kunnen beleven. Het was onwerkelijk voor mij en mijn familie om dit mee te maken.’ De Braziliaanse aanvaller vond de wedstrijden van Feyenoord in het miljoenenbal van een hoog niveau en is nieuwsgierig naar de loting voor aankomend seizoen.

Lees ook
Igor Paixão Speler van de Maand
Nieuws

Igor Paixão Speler van de Maand

Lees ook