'De eerste twee jaar bij Feyenoord voelen voor mij als een sportieve revanche'

'De eerste twee jaar bij Feyenoord voelen voor mij als een sportieve revanche'

25 reacties 25
Foto: Pro Shots

Dávid Hancko is een erg belangrijke dragende kracht gebleken van Feyenoord de afgelopen twee seizoenen. De verdediger die vrijwel nooit een minuut mist is nu actief op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Ook voor Slowakije is hij een vaste waarde.

Toch was hij in zijn jaren voor Feyenoord lang niet altijd zo fit als deze jaren in Rotterdam. Afgelopen seizoen miste hij in alle competitie slechts 25 minuten voor Feyenoord. "De eerste twee jaar bij Feyenoord voelen voor mij als een sportieve revanche”, dat vertelt hij tegen Elf Voetbal.  

De revanche gevoelens komen vooral voort uit de bijnaam man van glas die hij kreeg toen hij voor Sparta Praag speelde. “Vooral als ik terugdenk aan de voorgaande jaren. Bij Sparta Praag kreeg ik het stempel Man van Glas opgedrukt. Dat deed me serieus pijn."

Seizoen van uiterste

Met Feyenoord speelde hij Europees en haalde hij meer punten in de Eredivisie dan in het jaar van het kampioenschap, toch werd PSV met een straatlengte voorsprong kampioen. “Het motiveerde ons daarom extra om de KNVB Beker te pakken. Om de supporters met een prijs te belonen voor hun gigantische steun”, door die steun heeft Hancko extra genoten van het afgelopen seizoen. 

Lees meer over
Lees ook