Carranza wees aanbiedingen in winterstop af: 'Vond het niet de juiste stap'

Carranza wees aanbiedingen in winterstop af: 'Vond het niet de juiste stap'

15 reacties 15
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Julián Carranza, de 24-jarige Argentijn, die op dit moment nog onder contract staat bij Philadelphia Union in de Major League Soccer, krijgt bij Feyenoord een zware taak om Santiago Giménez te doen vergeten, mocht de Mexicaanse spits deze zomer verkassen. 

De Argentijnse aanvaller, die een jaartje ouder is dan de Santiago Giménez, speelt sinds 2019 in Major League Soccer. Het was aanvankelijk Inter Miami die in 2019 Carranza voor iets meer dan 5 miljoen euro overnam van de Argentijnse Banfield. 

Bij Inter Miami kwam Carranza twee bekenden uit de Eredivisie tegen: Kelvin Leerdam en Nick Marsman. In gesprek met Voetbal International geven beide spelers aan hoe zij de Argentijn hebben ervaren, als medespeler en als tegenstander.

Volgens Marsman is Carranza een hele lieve, begane jongen. 'Hij lag goed in de groep', zegt Marsman. Hij omschrijft de Argentijn als een hele harde werker: 'Dat past wel bij Feyenoord.'

Verder geeft Marsman aan dat Carranza eigenlijk een Dirk Kuijt-achtige speler is. 'Een wat bonkige spits die goed kan koppen, maar niet alles is even verfijnd', aldus de oud-doelman van Feyenoord.

'Zijn cijfers spreken voor zich, lijkt me', begint Leerdam zijn verhaal. 'Hij wil graag meevoetballen, hij is heel erg doelgericht.' 

Volgens de journalist Jonathan Tannenwald had de Argentijnse aanvaller in de winterstop al de mogelijkheid om naar Europa te komen. Werder Bremen, FSV Mainz 05 en Ipswich Town waren alledrie concreet voor de spits, maar die wilde nog even wachten. Vooral Werder Bremen en Ipswich Town waren volgens de journalist bereid om veel geld neer te tellen voor Carranza. 'Carranza vond het niet de juiste stap', aldus Tannenwald, die aangeeft dat Feyenoord de ideale club is voor de ontwikkeling van de Argentijnse aanvaller.

Lees ook
Carranza duikt op in Rotterdam
Nieuws

Carranza duikt op in Rotterdam

Lees ook