Nederland treft Roemenië in de achtste finale

Nederland treft Roemenië in de achtste finale

28 reacties 28
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Door de overwinning van Georgië tegen Portugal is het zeker dat het Oranje van Koeman in de volgende ronde tegen de nummer 1 van groep E moet. Na een 1-1 gelijkspel eerder vandaag tegen Slowakije heeft Roemenië deze plek weten te bemachtigen. De wedstrijd wordt op 2 Juli om 18:00 gespeeld in München. 

Nederland heeft vooralsnog niet weten overtuigen op dit EK. Met een nauwe 2-1 overwinning op Polen in de eerste wedstrijd, een 0-0 tegen Frankrijk en 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk is er veel kritiek op dit Oranje. Toch is het genoeg geweest om nog deel uit te maken van het toernooi. De aankomende tegenstander Roemenië, is op eenzelfde puntenaantal weten te eindigen. Echter is het moraal rond die ploeg helemaal anders. Van tevoren werden zij als zwakste elftal gezien in een poule met België, Slowakije en Oekraïne. Maar na een 3-0 overwinning in de openingswedstrijd tegen Oekraïne, een 2-0 nederlaag tegen België en een 1-1 gelijkspel tegen Slowakije hebben zij zich tegen de verwachting in als nummer een van de groep mogen kronen.  

Mocht Nederland winnen van Roemenië dan is er een mogelijkheid op revanche tegen Oostenrijk, mits zij winnen van hun tegenstander Turkije. Voor de halve finale zijn Engeland, Slowakije, Zwitserland en Italië de tegenstanders die Nederland kan treffen. Aan de andere kan van het schema doen Spanje, Georgië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Portugal en Slovenië nog mee.

Lees ook