Bondscoach over Trauner: 'Gernot was echt in topvorm'

Bondscoach over Trauner: 'Gernot was echt in topvorm'

2 reacties 2
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Al eerder kwam naar buiten dat Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner morgenavond niet te zien zal zijn op het groene gras in Duitsland. Trauner mist de poulewedstrijd tegen Nederland, op het Europees Kampioenschap. Trauner baalt, maar niet alleen ‘the general’ zelf. Ook zijn bondscoach Ralf Rangnick vertelt op de persconferentie dat hij het heel vervelend vindt voor Trauner. Journalist Johan Inan schrijft erover voor het AD.

Rangnick legt uit: ‘Hij heeft niet getraind, zal er morgen niet bij zijn en ook voor een mogelijke achtste finale wordt het krap. Het zal er van afhangen hoe snel hij herstelt.’ Dit betekent dus dat een mogelijke achtste finale ook in gevaar kan zijn.

Belangrijk

Trauner was belangrijk tegen Polen. Met een stabiel optreden stond hij verdedigend sterk, maar Trauner deed ook iets wat hij bij Feyenoord pas één keer gedaan heeft, namelijk scoren. Trauner scoorde met zijn hoofd in de negende minuut en zette daarmee Oostenrijk op een 1-0 voorsprong tegen Polen. Het werd iets later 1-1 en in de tweede helft werd de man met pleister gewisseld vanwege een blessure. Oostenrijk won de wedstrijd overigens met 3-1 van Polen.

De verdediger zou dinsdag erg goed van pas komen voor de Oostenrijkers. Rangnick baalt dan ook flink: ‘Het spijt me voor hem. Gernot was echt in topvorm. Dat hebben wij tijdens de trainingen en wedstrijden kunnen zien.’ Ook de wedstrijd tegen Nederland zou speciaal zijn voor Trauner, weet de bondscoach: ‘Hij speelt natuurlijk ook al een paar jaar in Nederland en had hier dolgraag mee willen doen morgen.’

Lees ook
Trauner speelt niet mee tegen Nederland
Nieuws

Trauner speelt niet mee tegen Nederland

Lees ook